Bert Smeets even persoonlijk….als singer-songwriter (zeg maar).

Even een persoonlijke update hoe de Nederlandse ontologie van het singer-songwriter gilde eruit ziet zonder flash-backs en prijzen winnende competities / corrupties. We hebben geen Voice meer!?

Is dat zo?

Ik heb in ieder geval het stadium bereikt om even geen clipjes meer te maken, het kost onnodig veel tijd en leid drie van de vier pogingen to niets. Filmen is ook niet mijn ding hoewel het zoeken naar geschikte locaties en naar achtergronden voor mijn teksten, de sfeer, mijn interesse heeft om ze samen in een hand te laten spugen (staat symbool voor de ziel).

Teveel beelden storen de geest, doch de ‘wolf pack’, roedeltje-roddeltje staat altijd klaar om je een trap na te geven of uit te sluiten, te isoleren, niks nieuws overigens want sommige labels krijg je mee te maken maar dat je er niet meer vanaf komt is lagere-school terreur. Er bij horen…daar gaat het om!?

Na jaren van inefficiënt zwerven in de online muziek wereld waar je meer met computers te maken heb dan met mensen, ben ik voortaan te vinden op BANDCAMP een online upload / download forum waar ik nogal wat projecten kwijt kan zonder problemen en waar de overgrote winstmarges niet naar de Spotify / TuneCore monsters gaan, die top op de dag van vandaag onbereikbaar, onbuigzaam  en NIET uitbetalen. Je weet niet met wie je te maken heb en dus kun je niemand persoonlijk aanklagen, zo hebben ze een juridisch verdien model voor zich zelf gecreëerd. America first? Het heeft dezelfde hiërarchie-structuur als de katholieke kerk of beter gelijk mijn jeugd waar je ook verbannen, geïsoleerd wordt als je je mond opentrekt terwijl dat patertje met dat rare hoofd, later bisschop in IJsland  je godsdienst les wil geven en vervolgens in je tienjarig broekje tast! “Nee, de broeders doen dat niet en jij zegt zulke lelijke dingen omdat je van internaat wil”!

Er zijn festivals die mij geboekt hadden maar toen ik veel op TV en in het nieuws kwam met Mea Culpa stichting over misbruik in RKK, werd ik van menig affiche geschrapt omdat de directeuren van het festival de zeventiger jaren hadden meegemaakt? #wetoo en niet geconfronteerd wilden worden met hun eigen gedrag in juist de tijd van de seksuele revolutie (denk aan legitimatie pogingen van ministers / kamerleden / senatoren die pedofilie wilden legitimeren. Ik eis erkenning en excuses van het aangedane leed en boycot terreur, die mij ten deel zijn gevallen door een middelmatig ego-fiction zootje muziek-politie….en uitzending van alle geboycotte muziek op een nader te bepalen dag op de radio….(doe er maar een maand over) altijd diezelfde brij!

Jullie kunnen me voortaan vinden op Bandcamp…met verschillend songs…gaat dat horen en verzin met uw geest (Travelling Mind) uw eigen clip.

https://bertsmeets.bandcamp.com/track/bedroom-monkey

https://bertsmeets.bandcamp.com/track/slow-dance

https://bertsmeets.bandcamp.com/track/lonely-life

https://bertsmeets.bandcamp.com/track/all-over-paradise

https://bertsmeets.bandcamp.com/track/still-loving-you

https://bertsmeets.bandcamp.com

Dank!

ook geboycot in 1985…