Bert Smeets new album ‘hole and corner’ nr. 22 ‘Long Black Cadillac’

Het is ‘hemelvaart’ dus eindigen wij met redelijke snelheid het einde van dit ‘mind-fuck / Hole and Corner’, album met de Cadillac, onze zevenmeter lange tour-bus-auto. Mind-fuck omdat deze liederen ooit gespeeld werden op Nederlandse podia in de zeventiger jaren maar geen hit doch meerdere stijlen en invloeden overleefde. Hoera! Geen van deze liederen verschenen ooit op LP, met uitzondering van de ‘Doornroosje tapes’, opgenomen door mijn broer Paul in Nijmegen. Evenmin haalde het een radio uitzenging dus je kunt dit album dan ook beschouwen als ‘brand-new’, nu controleert Facebook en doet ‘de zwijgende media’, de rest. Censuur, niet de regering maar de hokjes cultuur waarin je jouw muziek propt, dan wel gevangen zit. Met andere woorden…jij past je verhaal maar aan en zorgen andere types, indien nodig, voor de ontkenning.

Kom met een gek danspasje, nog langere haren, heuse en groteske verkleedpartijen en vertel dat je ooit verslaafd ben geweest, afgekickt en gespot bent op Christine F zoo; het hoeft niet te kloppen maar je scoort er wel mee. Sindsdien verandert er niets, behalve dan uiterlijke kenmerken, blijft het ‘hokjes dictaat’ in handen van de ‘popmuziek’ media….het barst er van de corruptie en scheurt zwarte gaten in de pikorde.

Achter al de schimmige hokjes gordijnen van kerk en staat, met anderhalf miljoen subsidie aan Klokk, de organisatie die alles in de gaten houdt wat wij uitbrengen, vind je in de media de grootste corruptie. Probeert u maar iets aan te vragen bij L1 (eerste hersenkabouter omroep) bijvoorbeeld van ‘The Bedroom Monkees’; CD ‘Born to Love’ met leden Frank Boeijen-groep. Ik heb ruim 20 CD’s geponeerd in de L1 muziek promo-vakken maar ze gooien het waarschijnlijk gelijk weg oh zo geïnteresseerd in regionale muziekprogressie, lachwekkende kinnesinne); de CD Lukomorye / Ey-Uchnjem met: You Gonna Love It Babe”, werd wel gedraaid want er zat een trekzak (Bayan) in.

The Clan / Pop Against Pope; de autobiografische CD ‘Sould Cild; vraag naar de documentaires ‘Wodkalinka’, Fishing for Amber (Rusland tour)… of’ de docu ‘Jonge Bomen’, plaatselijk; de dood van mijn vader als politieman in de docu: ‘De Laatste Bus Naar Waubach’, over alles wordt gezwegen en is er nauwelijks tot geen onderzoek en heerst een zwijgcultuur /  censuur, ook in Nederland; de vele clipjes als ‘All Over Paradise’ /  de Climate song’; clip ‘Isolation’ met authentieke beelden van het Franciscaans internaat; het in tweeën geknipte kerstlied ‘Christmas Is On; de LP Pop Against Pope uit 1985….is het toeval dat alles wat ik uitbreng collectief als structureel (decennia) wordt afgewezen…dat is dan ook héél toevallig….

Hebben ze nu, naar aanleiding van dit nieuwe album geïnformeerd? Niks, nada ze mochten het niet in 1985… en nu in 2024 kijken ze, net als toen…de andere kant uit. Censuur door geld, manipulaties van muziekbelangen en haar profiteurs. Noem niet mijn naam want dan worden de vriendjes boos…..grote groet Bert ( en nog grotere dank voor het beluisteren!)

https://bertsmeets.bandcamp.com/album/hole-and-corner-album

Long black Cadillac schreef ik in het begin periode van de band toen onze manager Paul van Loo een lijkwagen kocht met ruime zitplaatsen waar wij stad en land mee afstruinden voor optredens. Deze lijkwagen staat dan ook symbool voor de teloorgang van Nederland pop-cultuur, de hippies van ‘hole and corner’, als onbegrepen aliens konden neerzetten. In Nijmegen troffen we een enthousiaste groep medewerkers / organisatoren van Doornroosje. Mensen als Jan Crijns (inmiddels overleden) en Paul Bogers, Jo Robeers ook overleden) Hans Hendriks, Anton…en Petra de Water (als ik iemand vergeet duizend x sorry). Long black Cadillac koste qua benzine bakken met geld zeker in 1973 tijdens de oliecrises toen  we ooit op Goeree-Overflakkee de tank leeg reden (Paul zorgde altijd voor reserve tank(je) achter in de auto (mocht niet) dus kwamen we weer op tijd, ondanks ons hippie gedrag. De Cadillac kreeg veel aandacht van de politie die suffe rondjes draaiden in de dorpen langs de Napoleonweg, ons aanhielden voor controle. Terwijl de hasj geur naar buiten walmde, de heren van de politie ons vroegen of wij drugs bij ons hadden, ”neee, natuurlijk niet’, antwoorden wij in koor en mochten doorrijden…op tijd in Dornroosje dus… namens ons ‘Hole and Corner’, dank voor de vele support en optredens.