Bert Smeets new album ‘hole and corner’ nr. 21 ‘Secrets To Understand’

https://bertsmeets.bandcamp.com/album/hole-and-corner-album

Secrets To Understand…wanna tell you something but I can’t. Dit lied schreef ik begin jaren zeventig en nooit vroeg iemand naar de achtergrond of zei: ‘wat bedoel je’?…You want tell something? Vertel het nu dan……(had ik jaren geleden al gedaan).

Jaren van emotionele manipulatie en fysieke onderdrukking op het jongenspensionaat ‘Maria ter Engelen’ broeders Franciscus te Bleijerheide de kerk, de autoriteiten creëerden de bekende zwijgcultuur. Kritiek hebben op je moeder, (vader was al dood), de broeders Franciscanen, de Dominicanen (wat is het verschil), de Don Bosco Salesianen uit Lauradorp al die brave broedertjes en die stoute Bert, die zich maar niet wilde onderwerpen…hij moet geïsoleerd, dat begrijpt u ook wel en achter vier muren helpt roepen niet…je wordt onzichtbaar gemaakt.

 

 

 

 

Deze kille methode ondervind ik tot op de dag van vandaag, boycot, afwijzing op ieder niveau tref je dit monster van de ‘ex-communicatie’.  Wie begon daar mee? Broeders Servatius op de lagere school sloot mij regelmatig op, twee weken met niemand praten, nergens aan deelnemen totale ex-communicatie en…buitensluiten? Ben ik een gevaar, een klokkenluider?

Yes, I am.

SECRETS TO UNDERSTAND

Wanna tell you something but I can’t

wanna tell you anyway….if I can

well it’s so hard to know you gotta be like them

well it’s hard to show you turn in and out again

there must be a place

you live anywhere

they see in your face if it happens there

It feels like a chain

You wanna be open 

you try to be clear

You want to feel closer but still you do fear