Booby Riot…Fishing for Amber

Amber self p tietenBij een bezoek van de Russische president Poetin aan Duitsland hebben halfnaakte vrouwen van de Oekraïense actiegroep Femen gedemonstreerd. De vrouwen belaagden Poetin en riepen leuzen. De groep komt op voor vrouwenrechten en demonstreert vaker op deze manier.

Het incident gebeurde op de Hannover Messe, de grootste industrie- en techniekbeurs ter wereld. Poetin was daar vanmorgen samen met bondskanselier Merkel.

(reactie Bert Smeets) In mijn documentaire ‘Fishing for Amber’ die Donderdag 11 April 19.30 in de Lumiere te Maastricht in première gaat clashen de seksen behoorlijk met elkaar. Tegenover heldendom / mannelijke zegepraal staat de emancipatie en opvatting over (vrouwelijke) seksualiteit. Die is hier gevormd door het katholicisme en al zijn hervormde vertakkingen en in Rusland de Orthodoxe kerk met steun van welk (KVP-Sovjet) regime dan ook.

Door de invloed van internet probeert men voor de kinderen (niet geheel ten onrechte) pornografische content te beperken, de strijd op een ander niveau is de vrijheid van meningsuiting die tot zijn recht behoort te komen in samenlevingen als de Russische die aansluit bij een moderne staat. Hoewel Moedertje Rusland altijd trouw zal blijven aan zichzelf. Deze topics allemaal te zien in ‘Fishing for Amber’.