Promotie

Gisteren schreef ik over de Rusland-Nederland connectie. Dit jaar vieren we een feestje met de Russen, en zoals sommigen misschien wel weten speel ik met een Russische groep Ey Uchnjem, nu opgegaan in het Pskov ensemble. Dit feestje mag ook gevierd worden, zure Hollanders!

http://www.youtube.com/watch?v=3MsDqA5Ojuk

Ik ben altijd trots geweest op onze samenwerking, het is een voorbeeld en hartverwarmend hoe de Russen anderen gastvrij onthalen. Het steekt daarom dat de kritiek van Poetin op SGP en pedo Martijn hier wordt weggehoond. In Rusland zou dit onmogelijk zijn om seks met kinderen te promoten. Daar heb je geen wetten voor nodig, hoewel die er wel behoren te zijn, Russen als Nederlanders zijn in meerderheid tegen promotie Martijn clubje zieke egoïsten. Rusland is een heroïsch land met een lange geschiedenis van geweld, ellende maar het orthodoxe principe van vergeving zit diep in de genen van Moedertje Rusland. Zouden ze mannen als vrouwen apart onderzoeken in misbruik / geweld zaken van welke religieuze statuur dan ook? Zekers weten van niet.

In mijn documentaire ‘Fishing for Amber’ die Donderdag 11 April 19.30 in de Lumiere te Maastricht in première gaat clashen de seksen met elkaar. Tegenover heldendom / mannelijke zegepraal staat de emancipatie en opvatting over (vrouwelijke) seksualiteit. Die is hier gevormd door het katholicisme en al zijn hervormde vertakkingen en in Rusland de Orthodoxe kerk met steun van welk (KVP-Sovjet) regime dan ook.

Door de invloed van internet probeert men voor de kinderen (niet geheel ten onrechte) pornografische content te beperken, de strijd op een ander niveau is de vrijheid van meningsuiting die tot zijn recht behoort te komen in samenlevingen als de Russische die aansluit bij een moderne staat. Hoewel Moedertje Rusland altijd trouw zal blijven aan zichzelf. Deze topics allemaal te zien in ‘Fishing for Amber’.