Brief aan paus Franciscus

boenenDit is een reactie op het antwoord van Corrie aan Jos Schmidt, te lezen in de reacties, het blog kan niet achterblijven daar we het spuugzat zijn ons te laten ringeloren door….leest u verder

Er is een opmerkelijk schoon randje aan broeder Jos zijn bekentenissen over hoe vaak, en met wie hij contact heeft, en voor wie hij zich zou uitkleden??? Het hoeft allemaal niet zo wijdbeens te worden geventileerd maar broeder Jos doet zijn uiterste best, onafhankelijk en geloofwaardig, betrouwbaar over te komen, meestal riekt dit naar een ander beerputje verderop. Toen ik schreef dat Schafraad misbruikt is door broeder overste Mansuetis tijdens bijles viel broeder Jos me frontaal aan, en haalde als een duveltje uit een doosje mijn scenario ‘Een Blik Maanstof‘ over de Nicky Verstappen moordzaak op een onsmakelijke wijze naar voren, wederom onder de gordel. Broeder Jos sloeg wild om zich heen, Bert verzint het allemaal, getraumatiseerde geest, maar waarom, als ik me zou vergissen dat niet van Koppen Schafraad interviewde maar Appels, dan had hij dit meteen kunnen bekennen. Dat deed broeder Jos niet, hij ontkende het overigens ook niet maar schreef:

In juli 2012 : laatste gesprek met Jan Schafraad met Appels, op basis van een hulpvraag (was niet van Koppen)’, (einde quote).

Geeft hij nu toch indirect toe dat Schafraad misbruikt is door Mansuetis, en het dus klopte? Dat de overste van franciscanen in het knapenbunker pensionaat te Bleijerheide, die al een klacht aan zijn broek had hangen, een van zijn leerlingen had misbruikt die later zou intreden. Broeder Eimard, nu leugenaar Schafraad die in 2006 aan mij verklaarde ‘nooit iets geweten, gemerkt te hebben van misbruik’? Ja, Jos je bevestigd dit bij deze, dank!

Appels is overigens een vermoeide, oude, en slechte psycholoog die zich laat gebruiken door Schafraad om ons op een zonnig Maastrichts terras toevertrouwde dat Schafraad van méér broeders wist die over de scheef zijn gegaan. Appels beseft niet wat voor ellende het voor sommige mensen van MCU voor gevolgen heeft. Zij krijgen een ongegrond verklaring en pastoor Schafraad wordt ‘gerehabiliteerd’, de kranten schrijven er groot over, ‘hoera, iedereen is weer bezield in het katholieke zuiden’.appel

We zullen dit pedo knapenbunker internaat met 18 klachten over broeders, opnieuw aanklagen. Het meldpunt zit totaal fout met dit ‘onderzoek’ naar de klachten rond Schafraad. Het gedraai en de lege bezieling rond de heiligverklaring van Schafraad die nog steeds ieders zegen krijgt…nu niet van boven maar van al die vriendjes binnen als buiten de kerk. We zullen een brief schrijven aan de nieuwe paus Franciscus en volledige openheid van zaken geven. Broeder Jos je kunt alsnog intreden (je hoeft je echt niet uit te kleden), Appels terug naar Adam en Eva en even flink doorbijten, Meldpunt ‘een ander feitencomplex’ komt neer op ‘Francisco secreta’, Bleijerheide het grote pedo doofpot international network. Paus Franciscus zal hier niet blij mee zijn.

11 gedachten over “Brief aan paus Franciscus”

 1. Corrie Wolters,

  Juist Corrie, dat heb je goed gedaan, je achternaam vermelden, maar je had het ook als Corrie W. kunnen doen, dan zijn alle misverstanden uit de wereld!!

 2. Op je laatste vraag is het antwoord nog steeds ja, Bert.
  Dat deed ik gewoon dezelfde dag toen jij je pedoscript over het lijk van een kind en de zijnen uithaalde. Kennelijk, zoals je al in je eindejarsverslag meldde,
  geflikker Maastricht.

  En als je hier dan begint over Jos die dat aanhaalt…..
  Borstroffelaartje, je legt het toch zelf op tafel?
  Ik heb het alleen maar gehad over het recht van Corrie en diens partner op van jou of wie dan ook onafhankelijke informatie en keuze mogelijkheden.
  En dat heeft inderdaad nogal wat gevolgen gehad.

  Meer niet, dus je borstgeroffel….jouw rucksichtloze geweldadigheid en je toenemend escaleren is slechts diep en diep triest.
  Voor jou
  Maar vooral voor andere mensen.
  Die in je hebben geloofd terwijl/omdat ze gezamelijke zorg nodig hadden (en hebben)
  En jij?

  je maakt je eigen keuzes maar, Bert. En wie dan ook.
  Ik ook. o.a. door het niet passief toleren van van jouw rucksichloze geweldadigheid ! Ik ben dat kind niet meer en laat me niet naaien!
  In mijn samenleving gelden andere normen.

  1. Speel jij nou een spelletje? Aangifte gedaan en de politie doet niks? Schande, ik zou daar werk van maken gezien de ernst van het rücksichlose geweld, pedoscript en dies meer wat ik vooral anderen aandoe? Demagogie te over vanachter het Amsterdamse schreeuwbeton. Zeker niet passief blijven beste meid, actie, ik hoor wel wanneer ik moet voorkomen. Geef wel even je echte naam door.

   Laatste opmerking: we zullen niet meer reageren, einde discussie…met vriendelijke groeten MCU

 3. En dan temidden van deze psychoporno op internet dat je zelfs al iemand hebt om een brief aan een Paus in het Italiaans te vertalen …..???? Alsof die man daar in z’n dooie piere eentje een wereldkerk zit te besturen… hoe wil je dat in vredesnaam noemen?

  1. Een ode aan de anonimiteit door…Crispina. Wie is Crispina? Laat al diegene die toeschouwer zijn in deze wereld één keer opstaan en het gevecht aangaan inplaats van toekijken en achter anonieme scheldpartijen braaf hun nietszeggende, vrijblijvende keuzes te maken. Wij krijgen in de Tweede kamer halfslachtig, door Carla Peijs, excuses aangeboden..’mea culpa mea culpa’, knikte ze hoofdschuddend nadat wij hun talloze malen hebben geschreven, de contactgroep Bakker / van den Hende, Brenninkmeijer, Eijk niemand antwoord en ons wordt verweten dat wij een spelletje spelen? Juist, net wij spelen geen spelletje en dat weten ze, we werden ter elfder ure afgebeld door Peijs en consorten..excuses mea culpa mea culpa! Het moge duidelijk zijn..wij gaan het gevecht wel aan…lafaard Crispina (heb je al aangifte gedaan bij politie?)

 4. Corrie, hoewel er ontroerende boekjes etc. bestaan als brieven aan God etc.
  is de realiteit dat dit geen krankjorum internet-spelletje is.
  En ik schrik me kapot als ik dit bericht van jou lees.
  Wordt het niet ‘ns meer dan hoog tijd – ook voor jou kennelijk – om je ’s achter je oor te krabben en je te realiseren, helaas kennelijk ook jij, dat je bezig bent met escaleren in schermgevechten waar een beetje gezond mens alleen maar van kan walgen, wat op zich niet zo’n probleem is natuurlijk.
  Maar jullie pretenderen mensen te vertegenwoordigen. Wat schieten die in vredesnaam op met deze volslagen waanzin?

  Wordt het geen tijd ‘ns voor de spiegel te gaan staan en jezelf ter verantwoording te roepen?
  Vraag je dan maar ’s af of je wanneer je op mijn advies: haal die rotzooi in vredesnaam weg jongens, dit schrijft (en je dus kennelijk niet eens meer een tekst kunt snappen ) waar je dan in vredesnaam aan het doen bent en welke keuzes JIJ maakt over waar JIJ wenst dat JOUW grenzen liggen.
  Waar JOUW vrijheid is. En die van een ander.

  Moed en wijsheid ook aan jou gewenst, Corrie.

 5. “Paus Franciscus zal hier niet blij mee zijn”

  Geweldig idee, Bert, ik zou het verkopen aan de PR afdeling van het Vaticaan :
  Papa Francisco diep begaan met oncontroleerbare wild om zich heen rammende volkomen gestoorde idioot stuurt een psycholoog op hem af
  Jij een kwartje, Hr Appel (iedereen een raadsel wat die hier nu toch allemaal weer mee te maken heeft) een witte fiets, uitverkochte colleges van Prof. Koppen, Schafraad een schadevergoeding drie specials van de Limburger een plaatselijk canoniek verbod tot in eeuwigheid amen op gezang bij je canavalswagen waarbij de Nederlandse Staat niet achter kan blijven waardoor elke suppoost in het Tweede Kamer gebouw een gevarentoeslag krijgt bij een voortouwcommissie mits ze verdacht zijn op blote voeten deelnemers.

  Alternatief is deze lulkoek hier weg te halen en jezelf even in een dwangbuisje te stoppen.

  Veel moed en wijsheid toegewenst.

Reacties zijn gesloten.