Brief aan paus Franciscus

boenenDit is een reactie op het antwoord van Corrie aan Jos Schmidt, te lezen in de reacties, het blog kan niet achterblijven daar we het spuugzat zijn ons te laten ringeloren door….leest u verder

Er is een opmerkelijk schoon randje aan broeder Jos zijn bekentenissen over hoe vaak, en met wie hij contact heeft, en voor wie hij zich zou uitkleden??? Het hoeft allemaal niet zo wijdbeens te worden geventileerd maar broeder Jos doet zijn uiterste best, onafhankelijk en geloofwaardig, betrouwbaar over te komen, meestal riekt dit naar een ander beerputje verderop. Toen ik schreef dat Schafraad misbruikt is door broeder overste Mansuetis tijdens bijles viel broeder Jos me frontaal aan, en haalde als een duveltje uit een doosje mijn scenario ‘Een Blik Maanstof‘ over de Nicky Verstappen moordzaak op een onsmakelijke wijze naar voren, wederom onder de gordel. Broeder Jos sloeg wild om zich heen, Bert verzint het allemaal, getraumatiseerde geest, maar waarom, als ik me zou vergissen dat niet van Koppen Schafraad interviewde maar Appels, dan had hij dit meteen kunnen bekennen. Dat deed broeder Jos niet, hij ontkende het overigens ook niet maar schreef:

In juli 2012 : laatste gesprek met Jan Schafraad met Appels, op basis van een hulpvraag (was niet van Koppen)’, (einde quote).

Geeft hij nu toch indirect toe dat Schafraad misbruikt is door Mansuetis, en het dus klopte? Dat de overste van franciscanen in het knapenbunker pensionaat te Bleijerheide, die al een klacht aan zijn broek had hangen, een van zijn leerlingen had misbruikt die later zou intreden. Broeder Eimard, nu leugenaar Schafraad die in 2006 aan mij verklaarde ‘nooit iets geweten, gemerkt te hebben van misbruik’? Ja, Jos je bevestigd dit bij deze, dank!

Appels is overigens een vermoeide, oude, en slechte psycholoog die zich laat gebruiken door Schafraad om ons op een zonnig Maastrichts terras toevertrouwde dat Schafraad van méér broeders wist die over de scheef zijn gegaan. Appels beseft niet wat voor ellende het voor sommige mensen van MCU voor gevolgen heeft. Zij krijgen een ongegrond verklaring en pastoor Schafraad wordt ‘gerehabiliteerd’, de kranten schrijven er groot over, ‘hoera, iedereen is weer bezield in het katholieke zuiden’.appel

We zullen dit pedo knapenbunker internaat met 18 klachten over broeders, opnieuw aanklagen. Het meldpunt zit totaal fout met dit ‘onderzoek’ naar de klachten rond Schafraad. Het gedraai en de lege bezieling rond de heiligverklaring van Schafraad die nog steeds ieders zegen krijgt…nu niet van boven maar van al die vriendjes binnen als buiten de kerk. We zullen een brief schrijven aan de nieuwe paus Franciscus en volledige openheid van zaken geven. Broeder Jos je kunt alsnog intreden (je hoeft je echt niet uit te kleden), Appels terug naar Adam en Eva en even flink doorbijten, Meldpunt ‘een ander feitencomplex’ komt neer op ‘Francisco secreta’, Bleijerheide het grote pedo doofpot international network. Paus Franciscus zal hier niet blij mee zijn.