Broeder Alfonds

br alphons geld 2001In de brieven, het ‘archief’ dat mijn moeder heeft achtergelaten een brief waarin broeder Alphons, grappig hoe ik zijn naam schrijf: ALFONDS, wordt genoemd. Broeder sadist Alfonds trok al 4,50 van mijn zakgeld af voor een busreis naar Bokrijk, België, een heuse wereldtour. In mijn enthousiasme teken ik een mini-geografisch sterrenstelsel, hoe de reis zal verlopen (zie brief links). Ik kan me ook nog wel herinneren hoe Alfonds het geld incasseerde en met klem benadrukte de rest van het geld (F 80 cent) snel te betalen, IK HAD SCHULD, Mea Culpa! Ik had toen nog 70 cent over om het dagtripje naar wildpark Bokrijk volledig van alle entertainment te kunnen voorzien.

Het gedoe met de andere ‘ontheffingsbrief’, door Schafraad toegevoegd in het kort geding twee engelen jongens, kwam als een totale verrassing. Wie kan weten wie, wat wel of niet betaald heeft van de nooit overgedragen archieven? Het ontbreken van iedere medewerking broeder Mattheüs Werner van de congregatie te Düsseldorf, wie kan bij deze informatie? Juist onze grote mensenvriend pastoor Schafraad die iedereen inschakelt om ‘bewijzen’ die hem moesten vrij pleiten. Bewijzen die hij zelf een handje helpt. Verrassing omdat mijn moeder weliswaar vanaf haar rekening het geld op de giro rekening van het internaat stortte maar dit vergoed kreeg door de gemeente. Deze stukken laten zien dat de broeders boven op de verhogingen die steeds plaatsvonden, ook externe kosten in rekening brachten zoals correspondentie / telefoon, studieboeken, toiletartikelen, kapper, testen (???), sportkeuring bij Bulletje uiteraard en dan beste vrienden onderaan u ziet het staan…versterkende middelen (wordt cryptisch afgekort: versterkende midd). Nu denkt u misschien ach ja een appeltje kan versterkend zijn maar levensmiddelen zitten bij de totale kosten. Dan telt men een bedrag voor geneeskundig behandeling en onderzoek, voor verpleging ziekenkamer door een nep-arts, alias Bulletje, arme franciscaan Monulphus. Sommige rekeningen wordt F 9,00 gulden gedeclareerd in 1962. In april 1964 wordt bij verpleging ziekenkamer 0,30 cent in rekening gebracht??? Een niet gediplomeerde broeder die zijn (seksuele) gang kan gaan, mooiere bewijsstukken voor regelmatig, langdurig, daadwerkelijk ziekenbezoek zijn er niet, en wordt er geld geïnd, ook al ben je er terecht gekomen door geweld Alfonds, Servatius, Eymard, of onze vergeten lange Tinus, Valentinus.rek versterkend

 

Dan zijn er nog meer documenten in mijn bezit waar het ziekenbezoek alleen door Bulletje, broeder Monulphus werd verricht, waar tal van gegrondverklaringen door de commissie zijn erkend, is deze ziekebroeder jarenlang met volledig medeweten van andere broeders, bezig kinderen te misbruiken, ook de oversten, pater Landric (seksepietje) wist hiervan.

rek 2001

 

rek 3001

rek 2001

One thought to “Broeder Alfonds”

  1. Tjezus, had jij effe mazzel dat jullie naar de kapel geen nylons aan hoefden

Reacties zijn gesloten.