Jezus getrouwd

De vondst van een zeer oud stukje papyrus zou er op kunnen wijzen dat Jezus een vrouw had. Ook wordt in het tekstfragment gesproken over een vrouwelijke discipel….????

Samen kun je meer!

9 gedachten over “Jezus getrouwd”

 1. Meneer Smeets, u legt me woorden in de mond zoals: “U wilt dat wij blijven huilen en heling zoeken bij clerici maar die tijd is echt voorbij.”, maar ik zeg alleen dat photo-shoppen niets helpt in uw goede zaak. Dat het tonen van derzulke afbeeldingen ervoor zorgen dat u minder serieus wordt genomen door hen met wie u spreekt/gaat spreken en door hen die u wilt bereiken. Het is goed bedoeld.

  1. Hendrik, u schrijft ‘ik doe afbreuk waar ik voor sta’?? Ik sta voor rechten, daar horen vrouwen ook bij. Als de kerk van Jezus tot de onwaarschijnlijke ontdekking komt dat Jezus getrouwd is geweest betekent dit een heel andere kijk op het geloof zoals door diezelfde kerk wordt gepredikt. Ik was dicht betrokken bij de oprichting van Dolle Mina, de oorlog in Vietnam, Pop against Pope, democratisering in het onderwijs. Ik wil u geen woorden in de mond leggen maar ik ben me bewust van decennia lange zwijgzaamheid over deze thema’s. Om ze open te breken is een pikante beeldenstorm op zijn plaats.

 2. Jammer, deze afbeelding is niet nodig. Ja, doet zelfs afbreuk aan dat waarvoor u staat.

  1. Jammer? Juist voor vrouwenrechten staan wij, ‘Jezus en een vrouw’ en daar wijs ik met veel spot op. Hoe kan het dat mensen niet kwaad worden over het gemarchandeer met mensen, over de 10.0000 tot 20.0000 slachtoffers en hun familie leden die categorisch zijn miskend, ontheemd? U wilt dat wij blijven huilen en heling zoeken bij clerici maar die tijd is echt voorbij.

 3. Inmiddels is duidelijk dat dit een grap van social media was, hoop ik?
  Het was geen slagroom salesiaan maar eentje met scheerschuim zoals protesterende fanclub-ouders lieten weten.

  1. Het geloof is gebaseerd op onwaarheden, hele of halve leugens door dit te laten zien help je vrouwen te geloven in zichzelf. De kerk blijft onveranderd, discrimineert al eeuwen dus ik vind wel degelijk dat je in alle scherpte en met humor moet laten zien hoe het bolwerk RKK elkaar stevig ‘vasthoudt’.

Reacties zijn gesloten.