Children rights are human rights

Mijn ziel en lichaam
Mijn ziel en lichaam

De afgelopen twintig jaar zijn in Turkije 350.000 tot 400.000 kinderen seksueel misbruikt? Aldus de Telegraaf vanochtend. Het blijkt uit rapporten van sociale diensten / kinderbescherming (ze zouden toch eens een andere naam voor deze club moeten bedenken), ook allemaal niets gezien, gehoord de afgelopen twintig jaar. Kwam onlangs pastoor Schafraad nog tegen op de Servaas brug, ja je hoeft hem niet te vragen naar broeder Otho, Monulphus of seksepietje want dat waren gewoon broeders, pater ofm 2 die seksuele voorlichting gaven. Goed, toch dat wij voorgelicht zijn geworden door pater Landric die precies wist hoe de seksuele verhoudingen lagen. De enorme betrokkenheid van broeder Otho via zijn lichaam en ziel kennis te maken met geweld en misbruik. De kinderen in Turkije die vertonen ‘stoornissen’ diezelfde stoornissen die wij bij de compensatie commissie moeten aantonen (al onze mislukkingen op een rijtje) de secondaire victimisatie loopt de spuigaten uit, lage bewijslast tot het moment dat er uitbetaald moet worden, staan de aegon jongens klaar om je streng te beoordelen. De vriendelijke klachten Cie. laten je geduldig aan het woord, daarna moet iedereen met harde bewijzen komen. Nederland beschermd haar weldoeners van weleer, en is die Demmink nu wel of niet in Turkije geweest?

De Nederlandse overheid biedt onderdak aan bedrijven die betrokken zijn bij mensenrechtenschending.

Het onderzoeksbureau SOMO heeft dit in een dinsdag gepubliceerd onderzoek gedaan naar grote, grensoverschrijdende bedrijven in de grondstoffensector met een dochteronderneming in Nederland. De overheid slaagt er volgens SOMO onvoldoende in dergelijke bedrijven effectief te reguleren.

De bedrijven zouden onder meer betrokken zijn bij schendingen zoals geweld van milities, moord, ontheemding en milieuvervuiling. Ook zouden ze belastingen ontduiken met behulp van Nederlandse belastingverdragen met andere landen.