Commissie V (verantwoordelijk)

peaceEr is een commissie ingesteld door Paus Franciscus die hem moet helpen seksueel misbruik van minderjarigen door rooms-katholieke geestelijken tegen te gaan en de slachtoffers te helpen.

Dat heeft hij besloten op advies van de commissie van acht kardinalen die hem adviseert over de hervorming van de Curie, het centrale bestuur van de Rooms-Katholieke Kerk. 

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA moet de commissie de paus inlichten over de situatie van de slachtoffers en nieuwe initiatieven uitwerken.

De afgelopen jaren is de kerk en de samenleving opgeschrikt door talrijke meldingen van seksueel misbruik door geestelijken in onder meer Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Belgie en de Verenigde Staten. In Nederland kwam de commissie-Deetman tot de conclusie dat door falend toezicht tussen 10.000 tot 20.000 kinderen zijn misbruikt in katholieke instellingen en internaten.

(MCU) De commissie, beetje onduidelijk wie er nou inzit maar zij zijn welkom. Wij kunnen de situatie van de Franciscaner Bleijerheide congregatie haarfijn uit de doeken doen, én dat zij geen verantwoordelijkheid hebben genomen. Vaticaan u roept maar, we zijn bereid! Als u zich tenminste wilt overgeven!add Bleijerheide