Culturele genocide

CULTURELE GENOCIDE

(tussen waarheid en vluchten)

Op het terrein van een voormalig katholiek internaat in Brits-Columbia, in het westen van het land, werden de resten van 215 kinderen gevonden.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft vrijdag (lokale tijd) uitgehaald naar de paus en de katholieke kerk omdat die volgens hem weigeren verantwoordelijkheid te nemen voor de misstanden in internaten voor kinderen uit oorspronkelijke bevolkingsgroepen (Inuit and native Americans). Trudeau riep Canadese katholieken ertoe op te gaan praten met hun priesters en bisschoppen, “om de boodschap over te brengen dat het tijd is dat de katholieke kerk haar verantwoordelijkheid erkent”.

De voorbije dagen eisten verschillende organisaties voor oorspronkelijke bewoners al excuses van de paus.”We willen excuses”, aldus de leider van een oorspronkelijke bevolkingsgroep, die de gruwelvondst vorige week openbaar maakte. “Openbare excuses, niet alleen voor ons, maar voor iedereen.”

Op de vraag waarom hij er bij de katholieke kerk niet op aandringt documenten over de internaten publiek te maken, antwoordde premier Trudeau dat hij de paus daar al op aangesproken heeft. “Toen ik een paar jaar geleden in het Vaticaan was, heb ik paus Franciscus op de man af verzocht excuses te maken en vergiffenis te vragen. Wij verwachten dat de kerk verantwoordelijkheid neemt en bijdraagt aan het rouw- en herstelproces”, zei hij op een persconferentie.

Deze verantwoordelijkheid, lees ons blog maar erop na, keert de afgelopen 11 jaar keer op keer terug, dan heeft een duister virus hun in hun greep. De Covid 19 psalm.

Er is GEEN DIALOOG want een antwoord blijft uit en dit euvel heb ik als veertien jarige jongen in een lied al samengevat…..

Answer no answer…it feels just like a game, no one there’s no one..

https://youtu.be/dUax5Tki_oM

De kerk wilt het misbruik schandaal van de agenda maar het komt links om of rechtsom steeds terug in de media. Kardinaal Marx is zo’n trigger hij heeft het dode punt bereikt.

En wij???? die al jaren publiceren, met talloze slachtoffers hebben gesproken, we hebben ze begeleid naar de Malie-singel te Utrecht terwijl de kerk zich afwendde omdat de ‘Deetman’ commissies hun onafhankelijke werk moesten doen en daders buiten beschouwing lieten.

Steeds meer mensen schrijven ons dat wij op een pro-actieve rol van de Nederlandse kerk, kardinaal Eijk en bijvoorbeeld Limburgse bisschop Smeets, moeten eisen en aandringen op hun dubbele rol verantwoordelijkheid af te schuiven. Is er enig teken van leven want ze doen of er niks aan de hand is, hun instituut geen probleem heeft met manipulatie en misbruik, is kil en onverteerbaar. Bij iedere berichtgeving zoals nu weer bij de Canadese kinderen, de Duitse kardinaal Marx komen de trauma’s terug, samen met het gevoel van onmacht, geen stem te hebben want die is menigeen als kind afgenomen….maar  onze ziel neemt niemand af. 

Paus weigerde eerder om zich te verontschuldigen.

De paus weigerde toen echter om zich persoonlijk te verontschuldigen in naam van de Canadese katholieke kerk. Trudeau zei dat zijn regering bereid is om “sterkere maatregelen” te treffen om de kerk te dwingen om de documenten te delen die de families van de slachtoffers eisen, inclusief juridische maatregelen. Dat zien we hier in Nederland niet gebeuren omdat de show rond ‘scheiding van kerk en staat’, hoog gehouden moet worden maar ze zijn beide schuldig wanneer het op doofpotten en machtsmisbruik aankomt.

De Canadese samenleving reageerde afgelopen week “geschokt” op de vondst van de stoffelijke resten in de buurt van het internaat in Kamloops waar de resten zijn gevonden van 1890 tot 1969. Ongeveer 150.000 kinderen uit oorspronkelijke bevolkingsgroepen werden destijds onder dwang naar 139 soortgelijke internaten in het hele land gestuurd.. De bisschoppen uitten ook hun “diepe droefheid”, maar formele excuses bleven uit. De katholieke kerk bestuurde het internaat en daar werden ze geïsoleerd van hun familie, en samenleving en precies dat gebeurde hier ook: 

GEEN VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN, HEEFT HET MET DE AARD VAN HET PEDO-ZIJN TE MAKEN, KLEINE KINDEREN DEELGENOOT MAKEN VAN HUN VERKNIPTE MACHTSDRANG? Geef eens een keer antwoord….answer no answer…..

macht?