Daders meld u

Bert Creemers (Cie Deetman) wordt ook de secretaris bij de commissie sport misbruik, onder leiding van Klaas de Vries. Twee Limburgers die het hele land omspitten om seksueel geweld uit te mollen. De teller gaat omhoog in ons kleine landje want Creemers had met Deetman al 10.000 tot 20.000 slachtoffers in het vizier. Hopelijk gaat deze commissie geen gebruik maken van de slogan ‘daders meld u‘, want dat zou, ik spreek als ervaringsdeskundige, wel eens heel lang kunnen gaan duren in het hetero wereldje van de sport.

Volgens de oud-minister is de situatie in de sport niet te vergelijken met die in de katholieke kerk en de jeugdzorg. ‘Niemand in de sport zegt: we dekken dit toe. Dat is echt passé, denk ik. In ieder geval moet dat passé zijn.’

(MCU) Alleen vreemd dat het zo lang onder de rozen is gebleven, zelfs toen de kranten, media er vol van stonden in 2010 en wij als klokkenluider organisatie hard aan de bel trokken, gaf de sport geen  krimp terwijl het ook daar intern in vele verenigingen bekend was. Stilhouden en de andere kant uitkijken is daar een stukje aan gewijd in de wet? Doelpunt en we vergeten de ellende!