DATAGATE

Dhr Deetman gaat nogmaals een oproep doen aan de bisschoppen en religieuze oversten die moeten niet alleen gesprekken voeren met individuele misbruikslachtoffers, maar ook met slachtoffergroepen. Dat zegt Wim Deetman in een gesprek met Kruispunt Radio op oudejaarsdag.

Deetman kan roepen wat hij wil tot nu toe heeft het niet geholpen. De goedbedoelde management adviezen, en betuttelingen gaan ervan uit dat we niet onze eigen stem hebben of koers kunnen bepalen. Mea Culpa heeft een andere dringende boodschap als de kerk eerst het vuil in eigen straat wilt opruimen (uitspraak de Korte) waarom beginnen ze dan niet? Priesters beschuldigt van misbruik doen nog steeds de mis, ook in Maastricht en andere parochies. De PR vuilniswagens van de katholieke kerk rijden alleen op zon en (katholieke) feestdagen. Eerst opruimen, dan praten.

Mea Culpa heeft al gesprekken gevoerd met bisschoppen, heeft de persconferentie bijgewoond van het ‘lekkend dak’, KNR en meldpunt adviseurs gesproken, en zit op de laatste dag van het jaar niet te wachten op een empathische reactie van vertegenwoordigers van het woord God. Het is er niet, bestaat niet, blijkt niet te leven bij de betrokkenen, alleen het lekkend dak, dat kunnen ze benoemen.

Of ze het nu wel of nicht gewusst haben, zij zijn verantwoordelijk. Wij hebben data van aangiftes, klaagschriften, steunbewijzen, en niets bijkt terug te vinden bij meldpunt SM database. Wie heeft deze data achter de oude / nieuwjaars maan geschoven, wie heeft pastoor Jan S bij het zelfde meldpunt opgevoerd als ‘vertrouwenspersoon’ terwijl hij op een andere plek beschuldigt wordt van misbruik. Bisschop Wiertz is op de hoogte van alle informatie maar Wiertz praat liever over Monica Lewinski dan dat hij zijn priesters laat vallen, het voelt voor hem als een soort verraad.

De empathie voor slachtoffers is bij deze bisschop altijd een pr gewetenskwestie geweest, nu echter moet hij voor de dag komen waarom hij priesters blijft beschermen tegen alle feitelijkheden in, de archieven die zijn verdwenen worden vermeld in het Deetman eindrapport. Het eindrapport blijkt het eindstation van Wiertz te naderen, de final countdown is voor hem, wat  Mea Culpa betreft, de eerste organisatie die opgericht werd tegen RKK misbruik / geweld / terreur, vanaf vandaag dan ook afgelopen. Einde, en het begin van openheid en een diepgaand onderzoek.

Men kan doorgaan tot de commissie meldpunt SM een uitspraak doet, maar vooralsnog hebben we feitelijke verklaringen dat deze data niet bestaan. Dus hopen op een eerlijke uitkomst is er dan ook niet. De bisschop is in het verleden ontkomen aan het wegsluizen van kerkgeld, waar hij wel degelijk van op de hoogte was, (ook hier beschermde hij zijn priester) maar eerlijkheid is ver te vinden in de RK contreien. Nu weet bisschop Wiertz van priesters die in zijn bisdom beschuldigt worden van misbruik , hij zou de molenstenen gebruiken, doch het tegenovergesteld gebeurt. Wiertz loopt in de fuik van zijn eigen doofpot, dekt zichzelf en andere daders van kindermisbruik in, praat er om heen in interviews en denkt dat het rijke roomsche leven, hem wederom laat ontsnappen. Hij roept dat als hij kerkgangers in de weg zou staan, hij het veld zou ruimen, nu geef gehoor aan uw eigen oproep bisschop!

Echter de bisschop wil niet wegens misbruik opstappen, dat vinden sommigen een te licht vergrijp (het komt immers overal voor), het martelaarschap is zijn enige uitweg, hoewel in….. 2000 twaalf = niemand meer zalig.

 

One thought to “DATAGATE”

  1. uit de collectebak, Bishop accountability wereldwijde nieuwsjaarswens:

    Please click on the following link to see your card. If your e-mail program has not displayed this as a link, then please copy the following into the Address or Location bar of your Internet browser.

    http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=3170314681910&source=jl999

    Alternatively, please visit http://www.jacquielawson.com and select the Pick Up Card option in the menu. Then enter your card code, which is: 3170314681910

    Hoop dat het werkt

Reacties zijn gesloten.