De arme pedo broeders Franciscus

Deze arme broeders uit Ohio USA vertegenwoordigen de orde / congregatie van het Franciscaner jongenspensionaat te Bleijerheide. Zij reageren niet op brieven van de contactgroep over de compensaties die inmiddels zijn toegewezen aan tal van ‘Engelen jongens’, van dit roemruchte pedonest te Bleijerheide. Gegrond verklaringen te over maar niemand die verantwoordelijkheid neemt. Ook kardinaal Eijk / KNR niet, allemaal schuiven ze de rekening door. Er wordt bezuinigd, te beginnen met het tonnen kosten kerststalletje op het Pietersplein. De armen zullen van de overheid wel wat extra’s vragen, belastingvrij en ongecontroleerd.
Catholic Religious Vocations -- Brothers of the Poor of St. Francis of Assisi

The Brothers of the Poor of St. Francis 
Franciscan Brothers
We Franciscans are challenged to live an integrated life through prayer, community, and our ministry as teachers. We live by our vows of poverty (living in simplicity), chastity (living in love with all), and obedience (living and witnessing the Gospel).

We are a religious community of nearly twenty men within the Roman Catholic Church. For over 150 years we have been responding to the call to holiness of our members, and by serving the people of God through prayer, the witness of our lives and dedicated ministry to others through education, and pastoral service. Our particular charism is living as Third Order Franciscans and by service to youth which has been a constant aspect of our vocation from our founding in 1857.View a movie about our Founder, Bro. John Hoeverhttp://www.franciscan-brothers.net/

4 gedachten over “De arme pedo broeders Franciscus”

 1. Zo even vers van de lever, Bert…een paar opmerkingen

  want als 13 nov. jij komt met info over deze brief,
  en 14 nov. Jos met zijn informatie over dat archief gedeelte, ik met mijn vraag gevolgd door jouw insinuerend getrap

  (waarvan de reden niet onmogelijk wel ’s zou kunnen liggen in het de 8e en daarop volgende dagen tegen wat materiaal aan lopen
  http://crisipina.blogspot.nl/2012/11/mount-alverno.html )

  en vervolgens 17 nov. blijkt dat het groen-onderaards berichtenvretertje heeft toegeslagen

  moet je toch wel een grote idioot zijn om niet te zien dat er iets knap mis zit, niewaor ?

  Al was het maar met vermeende gaven die die broeders worden toegeschreven, zoals de profetische blik op grond waarvan ze dan kennelijk met stoffelijke resten zouden zijn gaan lopen sjouwen…

  Maar daarmee heb ik – naast nogal wat interpretaties en meningen
  jouwerzijds – nog steeds geen antwoord op mijn vraag

  En heeft diezelfde bron (of een ander ) dan ook informatie (of zelfs maar een idee desnoods) of – indien die informatie correct zou zijn – dit dan ook zou betekenen dat die betreffende slachtoffers van dat historisch misbruik dan maar in de VS en volgens de dáár geldende procedures/ wet- en regelgeving met de uitspraken van de club van Hr. Stevens moeten zien gecompenseerd te worden?

  Bij deze dus maar herhaald.

 2. “Deze arme broeders uit Ohio USA vertegenwoordigen de orde / congregatie van het Franciscaner jongenspensionaat te Bleijerheide.”

  Wie of wat is de bron van deze informatie, Bert?

  En heeft diezelfde bron (of een ander ) dan ook informatie (of zelfs maar een idee desnoods) of – indien die informatie correct zou zijn – dit dan ook zou betekenen dat die betreffende slachtoffers van dat historisch misbruik dan maar in de VS en volgens de dáár geldende procedures/ wet- en regelgeving met de uitspraken van de club van Hr. Stevens moeten zien gecompenseerd te worden?

  1. De bron is zoals ik al schreef ‘de contactgroep’ want zij sturen daar het verzoek tot meebetaling naar toe. Dus bisschop van den Hende en ook meldpunt weet dat deze club armen van Franciscus hun nalatenschap al sinds Bismarck handig verspreiden en overhevelen. Ik schreef op 13 November https://www.bertsmeets.nl/?p=5359
   De contactgroep van econoom Bakker / bisschop van den Ende heeft een brief geschreven naar de verantwoordelijken van the pour brothers Francisco die in Ohio zitten: (http://www.franciscan-brothers.net/). De stichter van de arme broeders congregatie is John Hover, hij ligt voor de nep begraven in Bleijerheide, dit om de nalatenschap te verdoezelen en de aandacht af te leiden van het Mutterhaus in Aken en Düsseldorf. Maar hun gebied is groter, vele malen groter want ook in België, Gemmenich, Brazilië zijn de arme broeders actief. Het verwisselen van algemeen oversten/ leiding (die zit nu in Ohio) gebeurt met de regelmaat van de klok en naar gelang de interne machtsverhoudingen eisen, politieke omstandigheden weten ze al sinds Bismarck wel raad met het verplaatsen van hun nalatenschap. (einde quote)
   Nu dan Crispina oud nieuws en Stevens staat hier los van maar heeft zijn eigen verantwoordelijkheid wanneer zaken niet goed gaan. Iedereen schuift elkaar wat knoppen toe en dan draaien maar jongens tot niemand er meer wijs uit komt. Nu hebben wij al het een en ander geprobeerd en zijn er heel wat krachten achter de schermen / knoppen die ons dwarsbomen want men wil alles onder controle houden bij de kerk en zeker de compensaties die al krijg je zelfs de hoogste Lindenbergh categorie 5 toegewezen (1 ton) ze de helft uit betalen want zij bepalen en vinden wel een andere knop om minder hoeven uit te keren. Born in the US of fragmentation.

 3. Waarschijnlijk is het net zo’n bende als de heren van Bleijerheide.
  GELD GELD en nog eens GELD.
  Daar hebben en hadden de heren in Blijerheide ook de meeste belangstelling voor.
  Dit is ook CHRISTELIJK en MEDEMENSELIJKHEID.
  Ik moet hier echt van over mijn nek.

Reacties zijn gesloten.