Post Deetman actie

We roepen andermaal de bisschoppen, de KNR, contactgroep, congregaties / ordes op, de gegrond verklaarden meldpunt RKK voor de kerst de schadeclaim / compensatie uit te keren. Het is hun verantwoordelijkheid, zij vormen de kerk die het seksueel misbruik (+10.000-20.000 slachtoffers) heeft toegedekt en doet dit nog wanneer zij gegrond verklaringen naast zich neerleggen. Zij hebben de meldpunt RKK procedure ingesteld, gewild, geaccommodeerd. Vertragingen zijn not-done in deze gevoelige zaak en hebben al geleid tot grote ergernis en woede. We roepen dhr Stevens in het bijzonder op een standpunt in te nemen nu de hele Deetman procedure geen zin heeft gehad wanneer blijkt dat het toekennen van compensaties / beloftes worden geweigerd en / of gebroken. In de maand November deden we al verschillende oproepen, er kwam slechts 1 reactie van bisdom Roermond, daarna werd het weer stil. Deze hete herfsttocht zal leiden naar een kille, ijzige December wanneer de kerk haar geloof definitief in de harten van mensen laat invriezen. Compensaties voor de kerst!

4 gedachten over “Post Deetman actie”

 1. @ AT Met mijn vraag hieronder (vorig log mbt de broeders in Ohio) naar duidelijkheid over de waarde van de hier eventueel aangeboden informatie is de toevoeging van AD 2012 natuurlijk wel handig

  @ Bert, zou je daarbij je info er kwam slechts 1 reactie van bisdom Roermond kunnen verduidelijkien/toelichten?
  Misschien is het dat wel deel van de buit van het groen-onderaardse-berichten-vretertje geweest of zo… maar hier schiet een geinteresseerde lezer (waaronder ik mijzelf dus inderdaad reken) gezien de overige info dus niks mee op. En da’s toch op zijn minst jammer

  1. Met Roermond hebben we gesproken maar leverde niet meer op dan ‘knoppen draaien, bandbreedte zoeken’. De uitbetalingen lopen niet soepel en betreffende de Engelen jongens Bleijerheide helemaal niet. We hebben ons standpunt duidelijk gemaakt, echter ik denk dat ze beetje boos zijn daar wij wel degelijk actie ondernemen in slachtofferland en niet pappen en nat houden. De congregaties nogmaals weigeren mee te betalen maar dat probleem komt niet op ons bord.

 2. Heren van Eijk en V Dam,

  Kunnen jullie het verantwoorden om de Kerst (de geboorte van Christus) te vieren als jullie weten dat er zoveel onrecht wordt aan gedaan is aan zoveel mensen en die nu door de RK KERK weer in de steek gelaten worden.
  Ik denk dat dit voor jullie als KERKLEIDERS toch eigenlijk niet kan. Laat deze KERST ook voor ons een vernieuwing zijn en weer wat geloof krijgen in deze RK Kerk. Ik denk ook dat dit jullie OPDRACHT moet zijn voor dit kerstfeest 2012.

Reacties zijn gesloten.