De dag van de waarheid !!!!????

alle menschen bruder 1Het bezoek van Angela Merkel vandaag aan Kiev, moet worden gezien als een duidelijk teken van steun van Duitsland voor Oekraïne. Dat zegt correspondent Wouter Meijer in hetNOS Radio 1 Journaal   (teken!!!????? zijn dat overtuigende bewijzen?)

De voorkeur van de bondskanselier is misschien wel iets te duidelijk, vertelt Meijer. “Vorige week schreeuwden de Oekraïners haar komst al van de daken, als ware Merkel een trofee. Ze kunnen nu laten zien dat de Duitse bondskanselier aan hun kant staat.” (welke Oekraïners?????? is daar een teken van, foto zoals bij de tanks die onlangs werden vernietigd?)

Herontdekking Oost-Europa

Volgens Meijer toont Merkel vandaag voor wie haar hart het hardst klopt: “Als je de Duitse politiek van Merkel van de afgelopen jaren bekijkt, dan was het toch altijd zaak om een goede relatie te houden met Moskou.” De landen tussen Moskou en Berlijn lagen altijd een beetje in de weg, zegt Meijer. “Merkel trok zich daar veel minder van aan. Men heeft het in Oekraïne nu over de herontdekking van Oost-Europa.” (de wat? herontdekking…wat wordt daarmee bedoelt!!!!?????)

Mooie woorden?

Rusland heeft gemengde gevoelens bij het bezoek van Merkel, denkt correspondent David Jan Godfroid in Moskou. “Maar Merkel is niet de eerste regeringsleider die op bezoek komt. De vorige bezoeken leverden behalve veel mooie woorden weinig concreets op.” (Mooie woorden!!!!????? Maar Merkel is niet de eerste regeringsleider die op bezoek komt slijmen, Timmermans!)

De Oekraïense president Porosjenko praat volgende week in Minsk met president Poetin. Dat kan een doorslaggevend gesprek zijn. (mooie woorden???)

Godfroid: “Ik denk dat Merkel daar wat grondwerk voor komt verrichten. Ze kan proberen om Porosjenko ervan te overtuigen dat er naast de militaire strijd tegen de separatisten meer paarden zijn waar hij op moet wedden. Meer openstaan voor onderhandelingen en een staakt-het-vuren, bijvoorbeeld.” (!!!!??? naast de militaire strijd??? is dat al vanzelfsprekend?)wapenindustrie

 

Vreemd, heel veel pro-west Oekraïense geluiden, en veel journalisten die meedoen aan de koude oorlog propaganda zoals die door westerse regeringen worden gevoed. Misschien kan Timmermans bij zijn volgende bezoek aan Kiev eens met de vuist op tafel slaan over Swoboda, de extreem-rechtse partij die ook in het parlement zit, de Hitler groet brengt en met swastika’s rondloopt, ‘freedom’ swoboda’ is hun slogan om alles wat niet met Swoboda eens is, het land uit te slaan. Bandera, die tot nationale held is gemaakt door Viktor Yushchenko die vergat even de etnische zuiveringen in Volhynia Poolse, Russissche joden, zo rond de 70.000 werden vermoord, en toch een held? Het westen, de media, zouden iets terughoudender en met meer wijsheid naar de Oekraïne moeten kijken, de Nederlandse regering en haar partijen die kritiekloos alles volgen wat Amerikaanse dollar wenst te vinden; laten we beter uitkijken naar de dag van de waarheid…op drie oktober ligt er zo’n voorstel in Duitsland bij der Spiegel on line, ARD, ZDF, die Welt wanneer journalisten tegen hun redacteuren zeggen, zo nu is het genoeg geweest, geen dollar, Navo-Timmermans of welke propaganda / censuur dan ook. Ach, er hier zoveel angst om de waarheid te zoeken, de christelijk-katholieke zenders die niet in staat zijn geweest een eigen, onafhankelijk verslag te doen van seksueel geweld? Drie Oktober vrienden, de dag van de waarheid…maar dan even iets langer!!!!????