De doodpot files

st maria ter engelen beeldjeOnlangs verscheen onder het artikel ‘de doodpot’ vele reacties die ik graag op een rijtje wil zetten ivb met de bekende doof / dood / pot mechanismen rond het jongenspensionaat St maria ter Engelen, de arme broeders Franciscanen, Bleijerheide. Eindelijk heeft zich een ‘engelen jongen’ uit het andere kamp uitgelaten over dit internaat waar hij zelf op gezeten heeft. Jos Schmidt heeft de moed gehad zijn visie in deze reacties op te schrijven. De correspondentie vond voornamelijk plaats tussen Crispina, Corrie, Wammes, At, en ondergetekende.

Wammes,
Een boek schrijven?
Ik houd me aanbevolen.
Een Pedo-netwerk?
Vreemd, dat alle zes Oversten van Bleijerheide vanaf 1939 tot het aantreden van Servatius als Overste in 1979, NIET zijn aangeklaagd van seksueel misbruik.
Als het een Pedo-Bolwerk is, dan zouden deze oversten als spil gefungeerd moeten hebben.
Zij hadden de absolute macht in die tijd.
De broeders Servatius, Lebuïnus, Leonardus en Jacobus zijn midden jaren 40, kloosterling geworden.
Dat kan dan nooit een  doelbewuste werving geweest zijn.
En de grote mutaties van Broeders in de begin jaren 60 vonden plaats toen Adelbertus overste was.
En zoals je onlangs op deze site hebt kunnen lezen waren de problemen toen vooral gericht op vrouwen en geld.
Het Duitse moederhuis in Aachen heeft zich toentertijd ook nog met de mutaties bemoeid.

De Bleijerheidse Broeders waren niet gericht op de gemeenschap,
hooguit gericht op één of twee medebroeders.
Veel onderlinge jaloezie.
Er bestonden losse contacten met Gemmenich, Spaubeek en Venray.
De Duitse Broeders werden op afstand gehouden.
Uit niets blijkt enige aansturing vanuit Bleijerheide.
Jos

reactie MCU: Doelbewuste werving hoeft niet aan de basis te liggen van een (pedo)netwerk. Een netwerk ontstaat, gaat geleidelijk over in handen van lieden die zich allemaal tot hetzelfde voelen aangetrokken of dezelfde problematiek delen. In het geval RKK geestelijken waren zij in meerderheid ‘homoseksueel’ en konden in de tijd dat Jos Schmidt aanhaalt (midden jaren veertig; tweede wereldoorlog), in de ‘gewone’ maatschappij’ niet terecht. Achteloos noemt Jos namen:  Servatius, Lebuïnus, Leonardus en Jacobus, allen toevallig beschuldigt van misbruik van kinderen. Jacobus werd zelfs overgeplaatst onder Mansuetis die zelf ook beschuldigt is. Bij de superieure Leonardus werd na zijn dood nog op zijn graf gedanst.I30081955 bestuursbenoeming

Jos haalt blij onze eigen artikelen aan waar Adelbertus naar de hoeren ging met het geld uit de zwarte pot. Hè, hè een heteroseksueel in ons midden, dat lucht op. Maar Jos vertelt niet erbij dat hij dit in zijn nostalgische dweperij met de franciscanen deze criminele activiteiten niet vermeld in de volgende filmpjes: http://crisipina.blogspot.nl/2012/11/blog-post.html.

Jos Schmidt lijkt veel te weten over de afstand die de Duitse broeders kregen te verduren. ‘Veel onderlinge jaloezie’, schrijft Jos!

mijn reactie: ‘Veel onderlinge jaloezie’, schrijf je? Waar denk je dat jaloezie vandaan komt? Van bezit dat de arme broeders niet mochten hebben? Lebuinus, de spion, trok zich drie maal daags af! Op bezit Jos, op die mooie glas in lood ramen? Stond Lebuinus voor het kruis van Jezus te bidden dat hij van zichzelf moest afblijven? Hij kon het veertig jaar niet, en heeft wel degelijk jongens aangerand. Ze zijn immers niet aangeklaagd en dat wil wat zeggen Jos, dat bewijst alles met het OM die zelfs anno 2013 Simonis laten wegkomen dat hij niet OPZETTELIJK heeft gelogen. Nee, niet opzettelijk maar dan heeft hij nog steeds wel gelogen. Niet alles stond in de dagvaarding van een onderzoek tussen 1962-1973 en dat geeft jouw nog steeds niet te denken in je blinde liefde voor de arme broeders. Het nostalgie plaatje moet intact blijven, je heilige opvoeding gelauwerd tot in den eeuwgheid; hosanna!

 Jos antwoord:

Bert,
Steeds maar weer die inmiddels grijs gedraaide plaat.
Met emoties los je niets op. Jammer
Groetjes
Jos

Dan begon het langzaam te kriebelen bij Jos

‘Ik probeer Bleijerheide te begrijpen, als volwassen man.
Dat doe ik vanaf 2007 op basis van de vele foto’s en documenten over Bleijerheide, waarover ik tijdelijk de beschikking had.
Dus niet vanuit mijn vage vertekende herinneringen als onnozel kostscholiertje, omdat ik mijn kostschool verleden jarenlang verdrongen heb’.

MCU wachtte af, onnozel en verdrongen herinneringen zijn interessante fenomenen in de psychologie en ze spelen ons allemaal parten. Zou Jos op de Freudiaanse sofa willen gaan liggen? En toen kwam het verlossende woord…..

Hallo zeg.
Het is voor mij ook al jaren duidelijk dat er een groot aantal broeders kinderen seksueel misbruikt zijn.
Ja, een groot aantal broeders heeft zich vergrepen aan jongens.
Dat is allang een vaststaand feit.
Ik ben daar met de Broeders over in gesprek geweest.Zelfs een van mijn vroegere klasgenoten is jarenlang misbruikt.
We hebben elkaar via de mail geïnformeerd.Als jij info hebt over het Bleijerheidse Pedo-netwerk ben ik daar zeer beneiuwd naar.
Op geruchten zal ik nooit schakelen.
Zelf breng ik alleen informatie naar buiten, die ik heb kunnen staven, ook als ik het bewust in verhullende termen doe, wanneer ik die info niet meer in bezit heb.Echt Wammes,
Ik ben geen dromer,
nooit geweest trouwens.
Jos
Een groot aantal broeders heeft zich vergrepen aan jongens!!!!! Lezen wij dit goed? Ja, het dossier de ‘engelen jongens’ die hun verhaal hebben gedaan wordt bevestigd door iemand die met broeders heeft gesproken, uit betrouwbare bron, en een vaststaand feit noemt. Welke broeders? Correspondentie voert met iemand die misbruikt is. Jarenlang!!!! Door wie? 
blijerheide trommelkorps2
Onomstotelijk bewijs?
Laat me niet lachen.
Het aantal daders is mij bekend via de inventarisatie van MCU.
Is dat dan geen groot aantal?Omdat ik wist dat de Broeders de website van MCU niet volgden heb ik daar 2 jaar geleden wel over gesproken, waarbij ook het vermogen van de Stichting door mij is aangehaald.
De informatie hebben ze dus ook verkregen via mij.
Of zij die informatie al eerder hadden kan ik niet beoordelen.
Niet de zaken omkeren dus, omdat het beter uitkomt in jullie verdediging.
Ook last van wensgedachten kennelijk.Voor jou niet relevant in 3 betekenissen!
1-
Niet voor jou, maar wel voor Bert, omdat IK vind, dat voor Bert alleen met Bleijerheide hoort bezig te zijn en niet jij (is mijn standpunt).
2-
Jullie hadden dat ook al kunnen weten, omdat ik al eerder heb aangegeven dat er door mij in het archief niets over kindermisbruik was terug te vinden.
Daarom heeft Deetman daar niets aan?
3-
Zal nooit meewerking verlenen aan onderzoeken door mensen zonder smoel. (foto, en achternaam, woonplaats, telefoon).Jos Schmidt

(reactie MCU:) ‘Ik weet het via de inventarisatie MCU’, dit is pas echt lachen, ‘draai, draai, draai een Schafraadiaans argument dat hij al eerder gebruikte als hij geconfronteerd wordt met de informatie over seksepietje en Bulletje. Dat wist hij ook van ons, lachen, lachen, lachen! En Schmidt herhaald de lachtruc: eerst is daar een vaststaand feit en dan opeens wordt het onomstotelijk bewijs weggelachen, gaat er nou iets niet helemaal goed in mijn tunnel? Wanneer het strafrechtelijk bewezen is bij de nog levende leugenaar Schafraad, gelooft hij het pas?? Lachen! Ja, als je eenmaal gelogen hebt zoals Schafraad dat je van niks wist, dan moet je met je SMOEL dat natuurlijk overal in de media, voor het altaar, blijven volhouden.

Schmidt heeft er twee jaar geleden over gesproken omdat de broeders de website van MCU niet volgen? Geen echt sterk argument want zelfs Alphons, ons Funske leest naast het plaatselijk sufferdje pas echt iets wat hem boeit: ons blog. Hij kende misbruik en ontkende geweld niet want daar had hij zichzelf schuldig aan gemaakt, zo vertelde Funske in 2010 voor de camera’s van EenvanDaag en de Limburger, dus deze levende broeder hoefde niet te worden bijgepraat door je (goed bedoeld hoor). Valentijn kaart

De katholieke doofpot heisa is dan al drie jaar bezig dus twee jaar ach ‘what’s in another year’, wij hebben alle informatie gedeeld zoals het hoort over Lebuinus, Leonardus, Servatius, Mansuetes, Bulletje, Jacobus, slechts een kleine greep, ze raken in ieder geval niet in de vergetelheid. De levende vruchtbaarheidsprins Valentinus is gegrond verklaard en Schafraad die een brief van Valentinus in zijn handen krijgt ter controle en hem gelijk verdedigt want hij had ook goed werk gedaan bij de kindekes in Potim, Brazilië. Maar nergens een woord over deze bekentenis van Valentinus in de pers. Kan Schafraad goed maken op de kansel om over de gegrond verklaring te reppen die nu zijn toegewezen en….de compensaties die niet worden uitgekeerd (misschien een kleine collecte voor de engelen jongens’?)

We hebben in ieder geval tot op de dag van vandaag geen informatie van Josje Schmidt gekregen betreffende het misbruik, dus diegene die jarenlang misbruikt is, het is nieuw en komt uit zijn hoge hoed. Waarom vertellen mensen dit niet, delen dit niet? En hoe noem je dat waar jij je informatie hebt uitgehaald ‘archieven’? Ja, wij weten van de archivarissen van Deetman dat daar niks interessants in zat, hebben we geaccepteerd maar wil dat dan zeggen dat er nergens kennis / informatie ligt? Dat onderzoek van Deetman RKK is zo wie zo incompleet. Laat Werner van de arme bruder uit Düsseldorf zijn eigen archieven eens openen. Waar komt de informatie vandaan dat een oud-leerling, een klasgenootje uit de vijfde klas van de lagere school, weet te vertellen aan de bisschop van Roermond, kardinaal Wim, rechtspsycholoog van Koppen dat mijn moeder vrijstelling heeft gehad? Uit welk archief komt deze informatie, lag dat bij leenknaap Schmidt in die nostalgische dozen? Nee hoor, dat komt uit het Duits archief van Werner.

Dan nog dit Bleijerheide is niet van mij, dit deel ik met mensen omdat zij horen te weten hoe de onderlinge chantages / grote jaloezie een rol hebben gespeeld in de ondergang van dit internaat, en van menig kind!