De Doofpot afgeluisterd…waar is Snowden?

fascist priestersDe Amerikaanse geheime dienst NSA heeft ook de paus afgeluisterd. Tussen december 2012 en januari 2013 hebben de VS in Italië 46 miljoen telefoongesprekken afgeluisterd, waaronder gesprekken met het Vaticaan.

Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA gemeld op gezag van een voorpublicatie van weekblad Panorama.

‘Sinds 2005 huidige paus afgeluisterd’
Daartoe behoorden ook gesprekken met de Domus Internationalis Paolo VI, het gastenverblijf van het Vaticaan, waar in die periode kardinaal Jorge Mario Bergoglio logeerde, de huidige paus Franciscus. Uit een onthulling van klokkenluiderssite Wikileaks blijkt dat de Amerikanen al vanaf 2005 bijzondere belangstelling voor Bergoglio hadden. Ook zijn voorganger als paus, Benedictus XVI, werd afgeluisterd, aldus de krant la Repubblica.

Op de Amerikaanse ambassade in Rome is een speciale afdeling actief van NSA en CIA die grote belangstelling heeft voor de telefoongesprekken van kardinalen en bisschoppen. De vergaarde informatie wordt ingedeeld in 4 categorieën: doelen van buitenlands beleid, mensenrechten, bedreigingen van het financiële systeem en ‘leiderschapsintenties’.