De geest van de dader

©foto Ramon Smeets persconferentie RKK 18 December 2017

Alles over de slachtoffers is genoteerd, opgeslagen in keurige, veilige archieven beschikbaar in 2030 voor wetenschappelijk onderzoek. De media heeft er kennis van genomen en ruim over bericht maar wat weten wij van de daders? Wie zijn ze, wat gaat er om in hun kop? Wat heeft hun gedreven, en waarom hebben ze dit binnen de kerk, een moreel instituut, toch hun geest vrij kunnen pleiten van zonden (de biecht) en misdaden tegen kinderen kunnen ontlopen? Ze weten inmiddels alles over ons maar wij weten niks over hun en je kunt er met dit eendimensionaal slachtoffer verhaal dan ook niets van leren. Kijken in hun ziel is niet aan de orde, wordt ontsloten in het geheim waar de kerk patent op heeft. Waar komt dit op neer?? Geen daders want ‘wir haben es nicht gewusst’! We zijn terug bij af in 2010 en wordt Simonis met zijn botte uitspraak beloond. Zo leren we nogmaals niks van dit ‘eindrapport’, want wij zijn geen voorstander van ‘castreren die gasten of opknopen aan de hoogste boom in de middeleeuwen’! Men zal in 2030 verbaasd zijn dat niets te vinden is over de daders.

Dagblad de Limburger stelde de vraag over de 10.000 tot 20.000 slachtoffers waarmee ik kon inhaken op bovenstaande visie slachtoffers / daders. Echter je leest niets terug in deze KVP krant. L1, en de Limburger hebben ons van het tableau geschrapt, geboycot namens provincie en de CDA subsidie verstrekkers voor L1 hebben het sinds de KVP nog altijd voor het zeggen in het zuiden. Als de persvrijheid in het geding is in China of Rusland springen ze uit hun vel maar als het hier gebeurt is men opeens stil. Niemand die solidair is of protest aantekent. Dank, linkse vrienden en rechtse ontkenners, we weten nu hoe het spel gespeeld wordt.

Nu heeft Willem onze vice-voorzitter een foto gemaakt buiten de oude rechtbank van Utrecht waar we koffie dronken, met de tekst

©foto Willem Bosch

‘Gerechtigheid verhoogt een volk die oprecht wandelt zal behouden worden’, lang leve Corrie, Leo, Willem, Anita en oh ja ik mag life’s so beautiful 2.0 vieren. 

Mea Culpa houdt niet op te bestaan, hoewel twee leden dhr en mevr. Bel stoppen per 1 januari. Iedereen kan natuurlijk contact met ons blijven opnemen via e-mail

meaculpaunited@gmail.com