de groep Geweld (Heidi)

Vanavond, op kerstavond, is de groep Geweld opgericht met veel bezeten guerrilla’s tussen de gelederen.

Zij sluiten zich aan bij mea culpa united, het is alleen mogelijk met deze ondergrondse groep te spreken via bora bora schuilgrotten die nu versierd zijn met veel kaarsen, oppervlakkige glitter lichtjes, op de lachspier werkende ballen en pijp rokende bisschoppen. Achter de kribbe, os en ezel plannen deze uiterst gevaarlijke individuen een aanslag op u gemoedstoestand, wanneer u huilt en met weemoed terugdenkt aan die goeie oude katholieke tijd toen men eenvoudig, nederig was ten opzichte van de kerk. Uw sentimentele gemoedstoestand wordt opgewekt door de stro geur en hypnotiserende ogen van al die onzichtbare engelen. Logisch.

Onderaan de foto, het type links dat vroeg moet gaan slapen, doet volgend jaar niet meer mee. Ook voor de kerk is huilen nooit te laat. Bodar, het voelt lekker hè, lucht op die traantjes, en het is zo oneerlijk. Laat gaan, een beetje loskomen voor de kamera, kun je dit vaker voor TV herhalen; minimaal 1 x per week samen met andere paarse groepen). De groep Geweld ofwel Heidi (die Heimat Dienerschaft; mogen wij ook eens Duits praten) blijft nog enkele dagen onder de kribbe.

7 gedachten over “de groep Geweld (Heidi)”

  1. Ik geloof je Bert. Er zijn ook mensen die in het paars of met een grote paarse bloem op, na afloop naar voren kwamen en bij de kerststal in gesprek gingen. Heel bezorgd, heel betrokken, puur en oprecht. Je merkt dat het diep zit bij veel mensen, ook zonder zo’n bloem. Maar er werd ook aandacht aan geschonken tijdens de vieringen. Ik denk niet dat mensen het gepikt hadden als dat niet zo was geweest.

    1. Nee, hoor voor ze ons het etiket extreem of radicaal opplakken wil ik alleen maar duidelijk maken diegene die grof zijn vergeten de 10-000 tot 20.000 kinderen die bisschoppen en trawanten willens en wetens hebben toegelaten. Ik wens me nooit meer te laten zegenen door deze kerk.

      1. Dat is echt wel duidelijk Bert, maar of dit bittere synisme het meest vruchtbaar is in je oprechte strijd? Ik wil er ook niet over oordelen, het is jouw manier, jouw keuze, jouw blog. Maar de kerk bestaat wereldwijd uit meer dan alleen uit foute geestelijken, denk je niet?

        1. Waarom zou iedereen in de kerk zich aangevallen voelen? Daar is toch geen millimeter tekst van ons die dat beweert? Deetman zegt: ‘wie de schoen past, trekken hem aan. Hoe vrijblijvend, daar is waar ik me gruwelijk aan stoor, dat de kerk gewoon verder gaat met die huichelarij alsof er niets gebeurt is. De beminde gelovigen zij zouden moeten opstaan, met de voeten stampen tijdens de mis, de priesters moeten aanspreken op hun rol, medeverantwoordelijkheid. Ik ben blij dat ik niet in de kerk kom dezer dagen want echt ik had stampij gemaakt. Zonder cynisme zou ik rare doen, geloof me.

Reacties zijn gesloten.