De lap-top van Trump

Tijdens de persconferentie van Trump na ’the historical meeting bubble’, kletste de president  van de USA over de powerpoint / lap-top presentatie, die Trump Kim liet zien over een ander Noord-Korea met hotels, economische activiteit op het schiereiland om de leefomstandigheden van mensen te verbeteren.

Trump zei dat Kim onder de indruk was en je kunt je voorstellen dat ex-hotelbaas Trump met al zijn gladde, gelikte services, escortes, ‘a mind-game card’, speelde want alles wat de man doet is terrific and great. Uiteindelijk zal maar moeten blijken of hij resultaat boekt in een land dat vergiftigd is met propaganda en old-school economisch denken. Kim keek naar de vele aanwezige journalisten en het leek of het niet tot hem doordrong dat het licht van de vrijheid in zijn land wel eens tot desastreuze gevolgen voor hemzelf, zijn familie en zijn regime zal leiden.

De lap-top is tekenend voor deze summit, Zuid-Korea president Moon kon niet slapen want Trump wil nog wat natrappen tegen Obama en Clinton. De man wil met de eer gaan strijken om Noord-Korea te modelleren naar een soort holiday-in Florida en ondertussen human-rights lekker links laten liggen. ‘He runs it tough’, sure’!

Lap-top or nep-top?