De Matrix methode

DrukwerkMet je ervaringen dealen of zelf leren oplossen?

Wanneer we een probleem hebben bestaan er twee mogelijkheden. Met je ervaring dealen, of het zelf leren oplossen. Veel mensen zijn het zat om met problemen rond te lopen en kiezen er daarom voor om de hulp van anderen in te schakelen. Op deze manier zullen zij worden begeleid en kan er worden gekeken naar een passende oplossing. Maar is dit ook wel echt de juiste manier, of het misschien toch beter om te leren hoe je zelf je problemen kunt oplossen?

Hulp van anderen
Veel mensen ontdekken dat ze enorm veel hebben aan de hulp van andere. Het geeft dan ook een heel fijn en vertrouwd gevoel om te weten dat er iemand achter je staat. Veel mensen vinden het goed om te weten dat er iemand is waar zij terecht kunnen wanneer ze problemen hebben. Over het algemeen heeft iedereen wel zo’n persoon bij wie ze terecht kunnen. Het probleem kan echter zo groot zijn, zoals PTSS, dat het onmogelijk lijkt om het zelf op te lossen.

De bekende therapieën en behandelingen werken vaak niet optimaal
Er wordt geluisterd, er mag gehuild, geschreeuwd en gemopperd worden in de praktijkruimte van de behandelaar.
Maar zit jij daarop te wachten?
Hoe zou het zijn wanneer het verhaal niet wordt gedeeld door jou en samen met de behandelaar onttrigger je de beladen pagina’s van jouw leven?
De feiten zijn geweest, daar kunnen we niets aan veranderen.
De beleving van de herinnering in het nu van de fragmenten, daar kun je zelf de triggers uithalen. De fragmenten hebben dan geen lading meer.
Het zelf oplossen van eigen mentale problemen heeft grote voordelen. Op deze manier leer je namelijk hoe je het beste met bepaalde situaties of zaken om kunt gaan.
En je krijgt weer keuzes.

De MatriXmethode is het gedachtegoed van Ingrid Stoop.
Zij ontwikkelde deze techniek van vragen stellen over de beleving van fragmenten. Zij ontdekte 20 jaar geleden dat dit zo effectief was bij het behandelen van angsten.
Inmiddels trainde zij duizenden HBO professionals die in eigen praktijken haar tool inzetten bij het behandelen van mentale blokkades en belemmeringen.
Ze schreef luchtige boeken en prentenboekjes voor kinderen.
www.matrixmethode.nl
Individuele coachingsessies: 1-3 gesprekken, zonder inhoud van het verhaal.
Training van HBO professionals: 1-5 dagen

Video’s:
MatriXmethode, inzet bij PTSS en trauma

MatriXmethode, inzet bij trauma