De Pinokkio’s

Zitting gerechtsgebouw was erg interessant, het is duidelijk dat de kerk geen civiele procedures willen: ‘ga maar naar Hulp en Recht’ riep de advocaat van de tegenpartij, interessant niet de rechtstaat maar de kerkstraat?

Ik werd veel en vaak geciteerd uit mijn blog, Pop Against Pope, de CD Soul Child, de docu ‘Tussen Kathamnadu en Bleijerheide’. Wat eerst ontkend, geboycot werd, wordt nu tegen mij gebruikt. Dat ik wel mijn gevoelens / gedachten heb geuit en nagelaten om een procedure aan te spannen. Verjaard dus, gek dat ze bij de kerkelijke Bandell / Deetman / Lindenbergh procedure wel de verjaring opheffen maar niet voor de  rechtstaat. Scheiding aanvragen?

Hieruit blijkt dat de kerk de wet verontachtzamen, manipuleren, te pas en te onpas de verjaring hanteren hoe het hun uitkomt.

Dan kunnen politici de komst van de Marokkaanse imam Mohamed al-Maghraoui wel willen tegenhouden omdat hij geen bezwaar zou hebben tegen het uithuwelijken van meisjes van 9 jaar, maar wanneer het onze eigen kerk aangaat die daders beschermd, piept er opeens niemand meer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uQ7yf8Jvay4&feature=relatedInsert video URL or ID here[/youtube]

En…………….

Ooit heb ik op straat geleefd,  geen geld om een advocaat te bellen, laat staan te betalen, dat het voeren van een procedure ver van me af stond als outlaw, dat ik walgde van kerkelijke ceremonies, dolend, wanhopend, opgenomen in een psychiatrische kliniek. Dat ik me duizend en een diep zwarte nachten heb afgevraagd hoe ik mijn, ons recht moet zoeken of vinden? Via de straat, het podium, LP’s, Cd’s, een film, bands, de liedjes, protestmarsen, een manuscript waar ik al een paar jaar met grote tussenpozen aan werk, de hoopvolle ontwikkelingen met mijn strijdmakkers van Mea Culpa of radio programma’s maken samen met Peter. Wegen genoeg behalve die naar Rome die wil ik niet eens bewandelen hoe het rijk van Christus is bezoedeld door de Pinokkio’s.

De grote leugen voor de kerk blijft bestaan, er is blijkbaar de drang om tot het einde te blijven liegen en ontkennen want onder ede durven ze niks te verklaren. Ze ontkennen alle onthullingen, ja er gebeurt overal wel wat maar hoe ik met wrok en frustratie tekeer ga, is wel van belang bij de tegenpartij (dus komen we daar snel op terug op dit blog).

Geweld is Deetmaniaans geworden in de beleving van Gerrie Schobben, broeder Alphons stemt in met zijn liefdevolle corrigerende tik die ze van de kinderbescherming toendertijd hadden geleerd. Natuurlijk in die tijd in de mijnstreek, die vuige koelpieten stuurden hun kinderen naar internaat om daar discipline en tucht te leren. Thuis kregen ze klappen en op internaat was het niet anders. Nee, geweld dat kwam niet voor, het Engelen dossier is dan opeens typisch NIET aan de orde, vermeden door de tegenpartij. Het Engelen dossier staat bol van het geweld maar onderzoeken doet niemand behalve Deetman dan, maar die is alleen geintresseerd in seksualiteit, dus laat komen die eindconclusies, hopelijk staat er wel in ‘wat kunnen die lui liegen, wah!’

 

Gerrie Schobben, alias broeder Alphons heeft zich goed laten coachen door pastoor Schafraad van een andere koepel te Maastricht. Grote delen van het verweerschrift ademt Schafraad, en waarschuwt ‘als ze aan jouw komen Ger, komen ze ook aan mij’. Schafraad heeft bij rondom 10 de hele redactie omgeluld, zijn eigen kerkbestuur heeft na onderzoek hem onschuldig bevonden, met applaus in de kerk, en een staande ovatie. Hoera!

Schafraad, van Nooyen Kooij komen ook aan de beurt om hun handen in onschuld te wassen want ook hun willen we horen. Laat de civiele maatschappij nou meeleven, en niet je kerkbestuur of Hulp en recht bedienden over je oordelen, laat de Pinokkio’s hun waarheid met een extra lange neus verkondigen, het woord van Christus…’gij zult niet liegen’.

One thought to “De Pinokkio’s”

  1. Lees de uitspraak over verjaring en de moord op de burgers in Ned.Indie en nu ook over sex geweld: beroep op verjaring in civiele zaken in strijd met goede trouw en niet redelijk.

Reacties zijn gesloten.