Onbetamelijk

EEN KIND SLAAN WAS (IS?) NORMAAL

sculptuur Rolf jagersberg

 

6 December 2011 op weg naar het gerechtshof in Maastricht, vandaag dient de zaak van Bert (MCU) tegen een “ broeder”.

Het is guur als ik met Anita het gerechtsgebouw betreed, eenmaal binnen is het goed de aanwezige MCU’ ers te zien, een voor allen alle voor een, enfin eerst maar een kop(je) koffie.

Pfff- de automaat doet moeilijk en de WC is verschrikkelijk smerig, het beloofd een mooie middag te worden.

Ongeveer een half uur verlaat betreden wij de zittingzaal de partijen nemen plaats en er worden enige documenten bestudeerd.

Na informeel overleg stelt de edelachtbare voor de zitting met 20 minuten te schorsen om de stukken te kunnen lezen dit voorstel wordt door de partijen goed bevonden.

Om 3 minuten over 12 wordt de zitting hervat en geopend de procedure voor het verkrijgen van een getuigenverhoor is begonnen.

Oke, nu verder niet op inhoud.

Maar wat ik wel wil vermelden is dat de MCU’ers op de publieke tribune zich op sommige momenten bewust hebben moeten beheersen/inhouden, de edelachtbare heeft ons terecht een keer moeten manen om stilte te betrachten, alsnog onze excuses.

Wat de advocaat van de tegenpartij soms bazelde was mi. buiten alle proporties maar raakte de kern waar het om draait.

Leest het artikel in de Limburger van Judith Houben over dit onderwerp, derde kolom onderaan het geeft u een summiere indruk

Wat ik mis in het artikel van de Limburger is de uitspraak van deze advocaat; “ vanzelfsprekend dat de intellectueel minder bedeelden harder fysiek moesten worden gecorrigeerd” welcome to the middle ages wat een triest volk is dit toch.

7 december 2011, de digitale Volkskrant de column van Malou van Hintem; “ Moeten misbruikte kinderen eerst een stoornis ontwikkelen voor ze behandeld worden?” Malou stelt oa. in dit artikel;

Ik citeer;

Gestoord
In de DSM, het handboek voor de psychiatrie, gelden deze reacties als aanpassingsstoornissen: de kinderen hebben klachten door wat hen is aangedaan. Ze zijn niet zelf gestoord; het is hun  omgeving die, als je dat zo mag zeggen, op een gestoorde manier met hen omgaat.Einde citaat.

Verder het lezen waard dit artikel in de Volkskrant, mijn complimenten Malou de verwoording is pakkend.Wordt het “ te duur”  voor onze verzekeraars?? Ook voor de overlevers is dit een relevant item. En dat terwijl “de oorzaak” nog vrij rondloopt.. (Bronaanpak?)

Pffff- even een kopje koffie uit mijn Senseo!!

Nederland is toch geen Bananenrepubliek?

Of toch!!

Wordt vervolgd.

Mea Culpa Media,

Willem Bosch