Onbetamelijk

EEN KIND SLAAN WAS (IS?) NORMAAL

sculptuur Rolf jagersberg

 

6 December 2011 op weg naar het gerechtshof in Maastricht, vandaag dient de zaak van Bert (MCU) tegen een “ broeder”.

Het is guur als ik met Anita het gerechtsgebouw betreed, eenmaal binnen is het goed de aanwezige MCU’ ers te zien, een voor allen alle voor een, enfin eerst maar een kop(je) koffie.

Pfff- de automaat doet moeilijk en de WC is verschrikkelijk smerig, het beloofd een mooie middag te worden.

Ongeveer een half uur verlaat betreden wij de zittingzaal de partijen nemen plaats en er worden enige documenten bestudeerd.

Na informeel overleg stelt de edelachtbare voor de zitting met 20 minuten te schorsen om de stukken te kunnen lezen dit voorstel wordt door de partijen goed bevonden.

Om 3 minuten over 12 wordt de zitting hervat en geopend de procedure voor het verkrijgen van een getuigenverhoor is begonnen.

Oke, nu verder niet op inhoud.

Maar wat ik wel wil vermelden is dat de MCU’ers op de publieke tribune zich op sommige momenten bewust hebben moeten beheersen/inhouden, de edelachtbare heeft ons terecht een keer moeten manen om stilte te betrachten, alsnog onze excuses.

Wat de advocaat van de tegenpartij soms bazelde was mi. buiten alle proporties maar raakte de kern waar het om draait.

Leest het artikel in de Limburger van Judith Houben over dit onderwerp, derde kolom onderaan het geeft u een summiere indruk

Wat ik mis in het artikel van de Limburger is de uitspraak van deze advocaat; “ vanzelfsprekend dat de intellectueel minder bedeelden harder fysiek moesten worden gecorrigeerd” welcome to the middle ages wat een triest volk is dit toch.

7 december 2011, de digitale Volkskrant de column van Malou van Hintem; “ Moeten misbruikte kinderen eerst een stoornis ontwikkelen voor ze behandeld worden?” Malou stelt oa. in dit artikel;

Ik citeer;

Gestoord
In de DSM, het handboek voor de psychiatrie, gelden deze reacties als aanpassingsstoornissen: de kinderen hebben klachten door wat hen is aangedaan. Ze zijn niet zelf gestoord; het is hun  omgeving die, als je dat zo mag zeggen, op een gestoorde manier met hen omgaat.Einde citaat.

Verder het lezen waard dit artikel in de Volkskrant, mijn complimenten Malou de verwoording is pakkend.Wordt het “ te duur”  voor onze verzekeraars?? Ook voor de overlevers is dit een relevant item. En dat terwijl “de oorzaak” nog vrij rondloopt.. (Bronaanpak?)

Pffff- even een kopje koffie uit mijn Senseo!!

Nederland is toch geen Bananenrepubliek?

Of toch!!

Wordt vervolgd.

Mea Culpa Media,

Willem Bosch

 

2 gedachten over “Onbetamelijk”

 1. Ter gelegenheid van het verschijnen van het Handboek Psychiatrie & Filosofie (red. Damiaan Denys en Gerben Meynen) wordt er op woensdagavond 14 december om 19:00 uur in De Rode Hoed in Amsterdam het volgende symposium georganiseerd:

  Symposium Psychiatrie en filosofie – het debat

  Debat 1: Classificatie (DSM) in psychiatrie is onwetenschappelijk
  Trudy Dehue versus Stijn Vanheule
  Debat 2: Psychiatrische ziekten zijn hersenaandoeningen
  Dick Swaab versus Bert Keizer
  Moderatoren Damiaan Denys en Gerben Meynen

  Toegangskaarten:
  € 35,- voor psychiaters, inclusief twee consumpties.
  € 12,- voor arts-assistenten en studenten, inclusief twee consumpties.
  € 15,- voor de overige deelnemers, inclusief twee consumpties.

 2. Een geluk bij een ongeluk is dat een psychiatrische stoornis zich pas ontwikkeld heeft na de adolescentie of nog een tiental jaren verder met enig verder geluk!

  Zelf denk ik daarbij aan het Borderline-syndroom.
  Daar is een uitstekende therapie op losgelaten, de Lineham Therapy, mensen hebben daarna hooguit nog een 20-tal jaren last van B.L., veelal nadat ze definitief ontspoord zijn of raken want veel mensen haken tussentijds af.

  Als ze al geen zelfmoord gepleegd hebben of zwaar aan de drank aan drugs geraakt zijn, tig mislukte relaties achter de boeg hebben, op straat zijn gaan leven of in het crimininele circuit beland zijn of zichzelf een a-sociale persoonlijkheid hebben aangemeten, is er verder totaal niets aan de hand toch?!
  Of het moet zo zijn dat ze toch eventjes door de huisarts-assistente nagekeken moeten worden als ze al een keer of 3 een zelfmoordpoging hebben ondernomen.

  Voor de maatschappij kost het later wel een paar centen meer, afgezien van de persoonlijke ellende waar betrokkenen en omgeving mee moet dealen jarenlang maar dan raken de GGz-instellingen tenminste weer bevolkt en is er meer politie nodig wellicht, dus de economie kan er een krachtige impuls doorkrijgen en……….dat hebben we nu juist nodig!!

  Toch?!

  Met zo’n Borderline- persoonlijkheidsstoornis, overigens, daar heb ik persoonlijk kennis mee gemaakt toen die bij mij op ongeveer 34 jarige leeftijd werd gediagnosteerd.

  Ik heb gelukkig alles bij elkaar “maar” 7 jaar therapie nodig gehad om er enigszins na 12 jaar WAO weer een beetje bovenop te komen maar het blijft verdomd lastig in relaties, werk, etc. etc. etc………

  Met “onverschuldigde dank” aan de Pedo-Molesters van de katholieke kostschool!!

Reacties zijn gesloten.