De staat, staat misbruik toe

51 vrouwen die slachtoffer zijn van de veroordeelde zedendelinquent Larry Nassar hebben het Amerikaans olympisch comité aangeklaagd. Ze vinden dat het USOC gefaald heeft door het misbruik niet te voorkomen.

Nassar (55) werd in januari vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar. De voormalig teamarts van de Amerikaanse turnploeg werd schuldig bevonden aan het misbruiken van meer dan 150, veelal minderjarige, slachtoffers.

Diverse Amerikaanse media melden vrijdag dat de 51 vrouwen de bestuursleden van het USOC en enkele voormalig officials hebben aangeklaagd bij een rechtbank in Denver.

Het eerste misbruik van Nassar vond al plaats in het begin van de jaren 90, maar pas in 2015 stopte USA Athletics de samenwerking met Nassar nadat er klachten over hem kwamen. Het jongste slachtoffer van de teamarts was slechts acht jaar oud.

Kinderen worden nooit beschermd, ze laten priesters decennia hun gang gaan. Michael J. idem en gisteren werd tijdens ’the Climate Justice march’ in Maastricht ‘Beat It’, van Michael Jackson gedraaid en lustig op gedanst door studenten van de universiteit…niet echt empatisch er is genoeg aardige dansmuziek maar ik zou het even niet doen. Oh ja plastic werd wel opgeruimd….alleen door Becky.