Neverland

Hoe kan het dat in Nederland geen enkele priester veroordeelt is en toch 10.000 tot 20.000 slachtoffers van ernstig seksueel geweld heeft plaats gevonden? Hoe kan het dat de ING na strafbare feiten, witwassen, niet voor de rechter hoeft te verschijnen?

arme broeders franciscanen

Hoe is het mogelijk dat iemand zonder enig overtuigend bewijs veroordeeld wordt wegens iets dat ook niet aantoonbaar heeft plaatsgevonden. Deze vraag stelde de Duitse kardinaal Gerhard Ludwig Müller in een reactie op de veroordeling van zijn Australische collega George Pell. Die kreeg in Melbourne zes jaar cel wegens seksueel misbruik van twee kinderen. Müller zei bang te zijn dat ,,de waarheid in dit proces niet voorop heeft gestaan, maar partijdigheid en bepaalde ideologie”. Pell zou tot zondebok gemaakt zijn.

Vreselijk 1 veroordeelde terwijl het wereldwijd klachten regende van kindermisbruik. Welke ideologie (lees: religie) mag zijn eigen wetten boven die van de staat en anderen stellen; tegen tal van ouders werd gezegd ‘wij lossen het wel op’, en vervolgens gebeurde er niks. Wat weten wij van Spanje? Dat het daar ook tot vele klachten / processen heeft geleid (zie Netflix  Examen de conciencia). Deze aangrijpende documentaire geeft blijk van ‘wij zien het niet, kunnen het ons niet herinneren terwijl de patronen wereldwijd hetzelfde zijn. Heel aangrijpend vind ik de ex-junk, alcoholist die vredig en integer met spandoek langs de kant staat, roepend naar de bisschop voor een gesprek. Wij hebben in Roermond ook een nieuwe bisschop naamgenoot Smeets, hij heeft nog niets van zich laten horen; wil mij niet ontvangen terwijl vicaris Schnackers en zijn jurist Rutten mij voorstelden elkaar 1 keer per jaar, te ontmoeten? As er niks gebeurt met de info die ik verstrek over de priester op IJsland, dan kan Roermond op behoorlijke tegenstand rekenen want we zijn het zat, dit narcistisch gedraai van de kerk..wij accepteren het niet langer.

Hoe kan het dat wij Mea Culpa (MCU) nog steeds wachten op artikel 12 procedure (2013) en, die door politie / OM Heerlen botweg naast zich neer wordt gelegd? Wie beschermt wie in deze maatschappij?

Nu wil men nog via de engel Michael J. uit Neverland, inmiddels opgestegen tot grote hoogtes, alsnog the smoking gun, zien. Menig pop-liefhebber kan zijn draai niet vinden ten opzichte van het tachtiger jaren idool. Vragen of je zijn muziek nog wel mag draaien is luxueus navelstaren.

Waarom we slachtoffers niet willen geloven

In 1993 werd Jackson twee keer beschuldigd van seksueel misbruik. In 2003 zou hij weer voor de rechtbank moeten verschijnen in verband met een zelfde aantijging. Er zijn zeker 26 jaren voorbijgegaan waarin we wisten van de beschuldigingen, maar ze niet wilden geloven.

Weinstein, R. Kelly, Cosby, en met hen nog vele anderen, hebben de dans zo lang weten te ontspringen omdat ze machtig zijn. Omdat zij degenen zijn die de werkelijkheid kunnen bepalen. En…oh ja de kerk….heeft nog veel langer….het dansen willen vermijden.

Ik kon me Latoya Jackson niet anders herinneren dan het gekkie uit de familie, zo is ze jaren lang geframed. En nu ik heb geleerd hoe zij zich in 1993 uitsprak tegen haar broer snap ik waarom. “I cannot and will not be a silent collaborator in his crimes against young children … Forget about the superstar, forget about the icon. If he was any other 35-year-old man who was sleeping with little boys, you wouldn’t like this guy.”)
(Lover / youw nieuws / feministische journalistiek ) zijn we de voornamelijk mannelijke slachtoffers in de RKK vergeten / selectieve verontwaardiging)

Neverland! Waar ligt dat ook alweer, meneer de rechter? Bij u, naast de hemel…het kinderparadijs.