De vreugde van de verdoofde liefde

Atheist Bus
Atheist Bus

Katholieken wachten al meer twee jaar op het 260 bladzijden tellende document ‘Amoris Laetitia’ of ‘de vreugde van de liefde’. Gescheiden en hertrouwde gelovigen mogen op dit moment niet ter communie gaan, aangezien hun eerste huwelijk voor de kerk nog steeds geldt en ze dus in zonde zouden leven….al wachtend even terug naar vroeger.

Uit het medicijn kastje van internaat Bleijerheide werden kinderen met ether / de spierverslapper Luminal bedient om gewillige broeders van hun aardse lusten af te helpen. ‘Help yourself’ moeten de broeders hebben gedacht in hun groezelige jacht op jongetjes. Ze hadden allemaal hun lievelingetjes, beschermengeltjes, homo / pedo koppels als Monulphus, Servatius, Eligius trio pur sang om de tegennatuur, de duivel weerstand te bieden. Andere koppels, de noordelijke broeders als Eimard en Lebuines die al spionerend slaapzalen en refters / tuinen controleerden hielpen de jongens vlijtig met luisteren om zich snel te leren onderwerpen.

Nu komt Paus Francis met mea culpa voor de hertrouwde koppels om defranciscaanse pij imperfecte mens toe te laten tot de eucharistie viering, dat helpt want de kerken staan haast allemaal leeg. Er kunnen dus heel wat imperfecte / onvolmaakten weer naar binnen luisterend naar priesters waar het grootste deel van homoseksueel is. Zo ook op internaat de homo-erotische relatie in de afgeslotenheid van het kloosterleven tot leven kwam van boven omdat God/ man, Jezus / zoon, apostelen / mannen waren. Van onderen kriebelden de bruine pijen, die boys moeten de hele dag jeuk hebben gehad en de neiging om te meppen want je eigen lichaam als imperfect ervaren, als een gesel moet geen pretje zijn.

Ik weet niet of paus Francis op de hoogte is van het hoge aantal homoseksuele onder zijn kudde maar zij die de onvolmaakten willen omarmen omarmen zichzelf in deze: ‘Niemand mag voor eeuwig veroordeeld worden’, luidt het advies van Franciscus. ‘Dat past niet in de logica van het evangelie. Ik heb het hier niet alleen over de gescheiden en hertrouwde katholieken, maar over iedereen, in welke situatie men zich dan ook mag bevinden.’

Veel logica zit niet in de bijbel, geweld is normaal en incest idem dus waar moeten wij de grens bijstellen? Boven of beneden?