De waarheid verdomde leugen

Twee onderwerpen die me bezig hielden de afgelopen jaren: het seksueel geweld binnen de kerk en de moord op Nicky Verstappen. Zelf had ik al één naam ingediend bij het OM in 2013 maar hier in het zuiden ben ik persona non grata want je moet wel de heersende klasse / types naar de mond praten en niet al te eigenzinnig je visie geven…dat doe je niet bij deze deskundigen, die het ook niet weten. Peter met de R weet het allemaal wel, tenminste hij lost een moordzaak op met het woordje ‘als’…’als’ we DNA vinden, ja natuurlijk ‘als’, we Peter onder de loep nemen, je weet nooit welk soort DNA landen achter deze Hollander tevoorschijn komen, Ijsland, Siberië, de Noordpool? De Vries! Je zou er heimwee van krijgen naar het moment dat de wereld zonder R zijn verhaal kon vertellen.

Nu kan de waarheid zijn verhaal doen / verloop hebben; het echte verhaal achter de moord op Nicky. Ik had meteen een herkenning bij het zien van de verdachte Jos B. zoals, die nu weer netjes, wordt genoemd. Jos zelf is inmiddels een blondine.

El Bruc commune Montserrat

Ik ken deze man ergens van maar kon het niet thuis brengen. Wat bleek…de man is opgepakt nabij een commune 50 kilometer van Barcelona. Was het in El Bruc, een dorpje aan de voet van de Montserrat? Ik heb daar zelf weken gelogeerd in dit spookhuis dat in bezit was van twee Noorse kunstenaars, heel vriendelijke, sympathieke anarchisten, die vertrouwen hadden in de mensheid. Iedereen betaalde naar draagkracht maar een stel Zuid-Amerikaanse hippies, gingen weg zonder iets bij te dragen (geen draagkracht maar dronken wel alle wijn op).

Moordenaars en kind-verkrachters lopen vrij rond in een wereld waar de waarheid ook nu weer door de Paus wordt tegengehouden. Dan wordt het tijd voor de paus om op te stappen…ze hebben lang genoeg om de hete brij heen gedraaid, nu is het tijd voor echte boetedoening en erkenning van deze wereldwijde misdaad.

Paus Franciscus weigerde zondag in te gaan op een beschuldiging dat hij misbruik door een kardinaal zou hebben stilgehouden. Aartsbisschop Carlos Maria Vigano beschuldigt de paus en zegt dat hij moet opstappen.

Tijdens een vlucht van Dublin naar Rome ging de paus kort in op een vraag van een journalist naar de beschuldiging van elf pagina’s van Vigano. “Lees het document zelf en vel dan een oordeel. Het spreekt voor zich”, verklaarde de paus. “Jullie kunnen zelf wel een oordeel vellen.”(!!?? en hij, de paus kan zich geen oordeel vellen? Is hij niet medeschuldig wanneer hij zaken verzwijgt…de baas zelf)?

Franciscus zou in 2013 al van het misbruik hebben geweten, stelt Vigano. Hij vergelijkt de situatie binnen de kerk met de maffia. “Net als bij de maffia moet iedereen stil blijven over wat er gebeurt.”

Naast de paus beschuldigt Vigano, de voormalige gezant van het Vaticaan in de Verenigde Staten, meerdere hooggeplaatste katholieken. De aartsbisschop vindt dat de paus moet opstappen.

Broeder Jacobus werd in 1962 overgeplaatst. Hij had een jongetje misbruikt achter de kleerkastjes van internaat in de zaal waar ik toen sliep en verbleef. Iedere avond ‘groomde’ Jacobus alle jongetjes tot hij over de scheef ging voorjaar 1962. Daarna ging hij gewoon verder…de katholieke kerk loste het niet op en gooide de rotte appel in een andere katholiek mand. Pedofielen te over bij de congregatie arme broeders Franciscanen. Vijf en vijftig jaar kon hij -ingekleed- zijn gang gaan.

De beschuldiging werd gepubliceerd toen de paus voor een bezoek in Ierland was. Daar heeft de paus excuses aangeboden voor alle misbruikschandalen rond de kerk in het land.

Geen excuses maar daden zoals de Ierse premier melde.