Deetman en de kunst van het weglaten

- Citaat 3Volgens de NRC krant zijn in het rapport over het misbruikschandaal in de Rooms-Katholieke Kerk belastende feiten over toenmalig bisschop Ad van Luyn weggelaten of slechts omfloerst weergegeven. Ook suggereert de krant dat Deetman Van Luyn heeft ontzien, omdat ze elkaar goed kennen en Deetman van de bisschop de opdracht voor het onderzoek kreeg. Van Luyn was destijds voorzitter van de bisschoppenconferentie.

(reactie MCU): Als je elkaar al zo goed kent had men al überhaupt Deetman dit onderzoek niet moeten laten doen. Ik bedoel hier de samenleving, de politiek had hier een stokje voor moeten steken. Het CDA wilde geen parlementair onderzoek en alles wat ze nu in de Eerste kamer tegenhouden, hielden ze tegen betreffende misbruik in de Rooms katholieke kerk in de Tweede kamer. Macht, the power of control!!

Ook heeft men een andere priester, pastoor Schafraad, niet vermeld in eindrapport ondanks dat wij zwart op wit ondertekende notulen hebben van bijeenkomst met de Cie Deetman dat er op die dag melding wordt gedaan van misbruik. Dit gebeurde op 25 Mei 2011. Bij internaten kon men zaken makkelijker anonimiseren bij hogere rangen als pastoors en bisschoppen kon men zaken niet ‘omfloersen’. 

Laten we ons geen illusies maken: het Deetman rapport blijft altijd onvolledig, zeker wanneer het geweld bewust is weggelaten. “Het was zo al erg genoeg…”, bad kardinaal Wim Eijk, het geweld was moeilijk aan te tonen en de politiek werd stil. Ook na de oproep van Mea Culpa om Deetman te boycotten liet men in stil water zakken. ‘Radicale elementen’ moesten geïsoleerd en kregen andere groepen de voorrang die niet teveel kritiek hadden op onderzoek. Nu blijkt geweld wel bij de vrouwen op de morele snijtafel van het katholieke / protestante geweten te worden gelegd maar blijft onduidelijk hoe of wat nu eigenlijk onderzocht is. Het moet toch een pijnlijke zaak zijn hoe de Nederlandse politici gepiepeld werden door Deetman en van Luyn. 

Tijd voor een nieuwe oproep!

blijerheide doopbelofte2

2 gedachten over “Deetman en de kunst van het weglaten”

  1. Laat alle ECHTE FRANCISCANEN op staan en hun gelofte die ze gedaan hebben aan FRANCISCUS nu eerlijk en nederig en eerlijk zijn> Jullie nieuwe leider geeft waarschijnlijk het voorbeeld. Biecht niet bij je medebroeder maar bij je SLACHTOFFER. Al is de LEUGEN nog zo snel de WAARHEID achterhalen we wel.

  2. Wat zou onze Wim in zijn eerste onderzoek (Deetman I) allemaal verzwegen hebben en vooral, wie werd beschermd?
    En wie heeft Rapport Rutten?

Reacties zijn gesloten.