Don’t make him great again

Om met een narcist te breken moet je eerst even op kracht komen want het is doodvermoeiend, met de nadruk op dood want de narcist verhult zijn innerlijke leegte, zijn onvermoeibare neiging om andere in zijn schaduw te laten excelleren want uiteindelijk…het ware licht valt alleen en altijd op hem / haar. Het duurt dan ook even voordat Trump zijn biezen pakt want hij ‘voelt’ zich nog steeds de baas!!!???

Nou ja, je heb ze in allerlei soorten en maten en de narcist verandert zeer snel van gedaante maar kruipt voor je het weet tussen de spelonken van het onderbewuste, opzoek naar inferieure kenmerken. Zijn superieure identiteit trekt zich op aan deze zelf gecreëerde wereld / gezelschap dat hij / zij om zich heen verzamelt. (H)erkend alles wat daar buiten valt niet, en zeker niet jouw positieve eigenschappen, of het moet weer op hem / haar afstralen.

Gisteravond keek ik naar CNN en de ingelaste persconferentie van Trump, de narcist, opeens presenteerde hij zichzelf als media slachtoffer? Terwijl hij dezelfde media gebruikte om zijn jarenlange gif en leugens te kunnen verspreiden want maak gebruik, lees misbruik) van het feit dat je de president bent. The New York Times had al in 2016 met koeienletters moeten schrijven ‘STOP’, stop de idioot. Geef hem niet zoveel aandacht.

Hoe gaat het met ons, de lezers, de volgers van het nieuws, de complotdenkers kwamen massaal uit hun hok de afgelopen jaren om hun ongefundeerde kritiek uit te schreeuwen, onder aanvoering van….narcisten want alleen hun mening doet er toe, vandaar mijn sympathie voor Black Lives Matter want het betekent een ommekeer in de mind-set van onze, blanke op onszelf gerichte cultuur. Een heel oude machtsstrijd met Afrika, nu ‘koloniale’ profiteurs uit de ‘outside suburbs’, zij, die op afstand in de buitenwijken bij de wereld horen, hun zaakjes (in de suburbanisatie) geregeld hebben en denken nog steeds te  kunnen domineren.

Het is nu wachten dat de stemmen uit Pennsylvania, Georgia snel binnen komen want het einde lijkt in zicht. Op dit moment ik dit schrijf gaat het met name om Georgia, Clayton County, liggen de mail votes te wachten om hun stemmen te tellen en te laten horen maar wat duurt het lang….voordat de verlossende mededeling komt…’our next president of the USA’, dan ben ik niet zo’n Biden man (eerder Bernie Sanders) maar ben wel heel erg voor Kamala Harris, een vrouw als vice-president en mogelijk Mrs. President. Langzaam gaat de wereld erop vooruit net zo aarzelend als alle schaduweigenaren van de narcist.

 

YOU’RE FIRED