Doofpot blijkt complot

Een hooggeplaatste kardinaal zegt dat rapporten over priesters die beschuldigd werden van kindermisbruik soms nooit opgesteld werden. In andere gevallen zouden de documenten zelfs bewust zijn vernietigd door de top van de kerk.

Hierdoor konden de priesters ongehinderd doorgaan, stelt de Duitse kardinaal Reinhard Marx volgens persbureau AFP zaterdag tijdens een top in Vaticaanstad over het beschermen van minderjarigen tegen misbruik.

Wij wilden volgende week met nieuws komen over doofpot maar nu de Duitse kardinaal ons voor is en wij, klokkenluiders als Mea Culpa (United), krijgen amper de aandacht die de kerk genereert, toestaat of controleert. Democratisch laddertje in de oude hiërarchie dat we niet mogen beklimmen.

ladder Jo Miseré

Al jaren zijn er verhalen over Gijsen, die archieven heeft vernietigd en gisteren riepen wij nog op, het Vaticaans geklets, archieven openbaar te maken, blijkt nu dat de kerk lekker alles heeft zitten op te ruimen. Kardinalen die het allemaal ‘nicht gewusst haben’, en wij de media al wezen op hiaten in Deetman onderzoek van de zelf ingenomen kwal Simonis. Oh, over wie ik het heb??? Simonis zijn broer.

Als slachtofferorganisatie zijn we woest om weer zolang voor de gek te worden gehouden en door menige media worden geboycot. Maar kinderen zijn we niet meer….