Doping en Poping

Vijf Europese kranten, waaronder de Franse sportkrant L’Equipe en de Belgische krant Het Nieuwsblad, hebben zaterdag in een open brief een oproep gedaan tot een hervorming van de wielersport.

Dat gebeurt naar aanleiding van de affaire rond Lance Armstrong en de rol van de internationale wielrenunie UCI daarin. De kranten stellen onder meer dat de sport bedreigd wordt door tal van dopingzaken en het niet daadkrachtig optreden daarin van de UCI.
(MCU) Waar ook grote vraagtekens bij gezet kunnen worden is het niet daadkrachtig optreden van de politiek in de poping affaire rond seksueel misbruik RKK. ‘Scheiding tussen kerk en staat’ sprak Femke tegen ondergetende bij Knevel en van den Brink, daarmee kon de kerk ontsnappen aan misdaden tegen de menselijkheid. Ook Demmink affaire bleek te lang getraineerd, wanneer Demmink niets te verbergen heeft, had OM veel eerder actie kunnen ondernemen. Doodbloeden is de lafste variant van de zwijgcultuur.
Door de scheiding tussen kerk en staat die tot gevolg heeft dat tal van organisaties hun eigen onderzoeken kunnen laten doen, is het mogelijk dat zaken onder het tapijt verdwijnen. De oplossing een politie afdeling / team bij ieder eigen onderzoek. Koppelen van bestanden OM en archieven / onderzoeksresultaten / aangiftes. Geldstromen kerk en media onderzoeken.