Een verloren jeugd

Het leven in de hel van het RKK gesticht de Nieuwenhof, Maastricht en clipje ‘Freedom of Love

Afgelopen woensdag 29 Mei hadden wij de opnames van de video / clip FREEDOM OF LOVE. Er was geen regen voorspelt dus wij waagden de gok want voor een hippie achtige sfeer heb je wel zon nodig…en die was er, godzijdank!

Els Mulkens de schrijfster van het boek ‘Een Verloren jeugd’, had ik uitgenodigd om deel te nemen aan deze muziek video. In de inleiding van haar boek ‘een verloren jeugd’, staat op blz 9:

De Nieuwenhof werd gerund door nonnen die behoorden tot de congregatie der Liefde. Dat ik de naam Congregatie der Liefdelozen toepasselijker vond, zal uit de gebeurtenissen die ik verder beschrijf wel duidelijk worden. (einde quote Els Mulkens)

Over liefde gesproken daar willen wij ook wel een bijdrage aan leveren beste broeders en nonnen. Naar buiten heilig, ja zo kennen we de kerk maar veel schot in verzoening zit er niet in, ze willen ook gewoon niet want er zijn immers genoeg ‘heiligen’ over. Niet iedereen is fout natuurlijk (niet allemaal hebben het nicht gewusst’) maar in het ’tijdperk der vingertjes’, krijgen we allemaal met deze afstand / materie te maken.

Freedom of Love maar wat als je nooit te weten komt wat liefde is kun je er geen beeld van vormen wat het wel is. Are you free?

l / r Els, Lotte, Bert, Becky, Muske

De mensen die meewerkten zoals Becky Lockwood en Lotte Walda kennen mededogen en empathie voor ‘een verloren jeugd’, wanneer je jaren opgesloten zit in een gesticht of internaat. Becky en Lotte spelen de tweeling transformerend naar nu, in onze tijd. Muske de tweeling zus van Els en bezorgde echtgenoot Tom, delen liefde en voelen het. Ik dank ze allen voor medewerking aan deze clip. Ook neef Mark en Jo Mathijsen voor supporting ‘a little help from friends’, want in Maastricht bestaat dit thema niet maar voor ons…ach!

Freedom of Love al een hit in de tachtiger jaren door The Clan met Charles Dejong, Jean-Pierre Jansz, Bas Barnasconi, Matti Poels, Ludy van de Weijer, Wladimir Geels, Monique Houben, Jacky en Marjolein van Sloten, wiens laatste meegezongen heeft met haar dochter Femke in ‘Freedom of Love’!

Mijn zoon Ramon filmde het geheel en met toestemming van MU faculteit voormalig weeshuis de Nieuwenhof, kregen we toestemming / ‘freedom of love’ te filmen. Het was een zonnige en mooie dag. Ramon werkt momenteel aan editing van de footage

Binnenkort in uw (thuis) theater