Twee nieuwe priesters

https://pauw.bnnvara.nl/media/689789?fbclid=IwAR0Kfn0oXxgJjeCO0lJtSNF8Nz0UME-RKx_IT6meOdSudirLyOQTulRtF4w

Bij Pauw BNN/ VARA zaten op 30 mei 2019 twee jonge priesters te verhalen over hun priesterschap en wat deze roeping vanuit het hemelse rijk van God, voor hun betekende. Ik vind alles goed wanneer je ergens in gelooft zolang je jouw geloof maar niet oplegt aan iemand anders en hem / haar daarmee ontzield.

Waar ik me wel kwaad over maak is dat een van de priesters zei dat het Deetman rapport aantoonde dat de kerk op de goede weg was en misbruik niet meer voorkwam. Logisch, gezien het opdoeken van gesloten internaten waar duizenden jongens en meisjes na de oorlog gevangen zaten. Zij, de kerk, verwierven vele macht posities in een maatschappij waar naast de wet ook die van de canonieke regels met het grootste gemak gehanteerd werden…de sharia van de katholieken namelijk….excommunicatie.

arme broeders franciscanen gevlucht van Aken / Bleijerheide naar Ohio, USA

Je handen in onschuld wassen en op een fluwelige manier afdoen, grepen de twee jonge priesters aan om hun Goddelijke boodschap te verkondigen. Of je vertelt de waarheid en houd op met het steeds rechttrekken van deze kromme banaan. Het is niet de waarheid Deetman heeft duidelijk gemaakt dat 10.000 tot 20.000 kinderen slachtoffer werden van seksueel geweld, dat is al verschrikkelijk veel maar liet de vraag, hoe iedereen de andere kant opkeek, onbeantwoord.