Een wereldorde zonder ademhaling

Geachte Heren

(brief aan bisdom Roermond nav onthulling kunstwerk ‘de weg naar verzoening’, waar gasten uitgenodigd door MCU, geweigerd werden).

Dit is natuurlijk een gotspe ‘de weg naar verzoening’ gaat ons allen aan. Niemand sluit je buiten en niemand is zonder zonde. Seksueel geweld is van deze wereld en zal ook na de onthulling van het kunstwerk, de krantenkoppen blijven halen.
Door het te minimaliseren, angst voor wederom een nieuwe golf aan publiciteit vermijd u niet de aandacht of het gebrek aan aandacht, maar getuigd u dat u het probleem niet aankan of veel erger, dat u ‘de weg naar verzoening’ eigenlijk niet wilt.
.
U beperkt de genodigden omdat ze niet uit ‘onze’ provincie zouden komen maar u beperkt alleen u zelf door niet te zien waar het probleem vandaan komt en hoe het bestreden moet worden.
Door te zwijgen of het in een hoekje te duwen keert u uw gezicht naar de donkere kant van de kerk.
.
Wij, als Mea Culpa slachtoffer organisatie, hebben dit probleem uiteraard onder de aandacht gebracht, juist omdat de slachtoffers niet gezien werden en juist omdat dit de waarheid geweld aandoet, is het zaak om elkaar in de ogen te blijven zien.
Niemand heeft er baat bij om onze zwakheden te verbloemen, die tijd ligt achter ‘ons’.
Dus onze uitnodiging naar onze vrienden / lotgenoten blijft.
Laatste nieuws!!!

Goede Vrijdagviering

Paus Franciscus vroeg in de Goede Vrijdagviering om vergiffenis voor de zonden van de kerk en de ‘schaamte’ van de mensheid. Volgens de paus is het een slechte zaak dat mensen ‘gewend’ raken aan beelden van gebombardeerde steden en verdronken migranten. Volgens de paus zal uiteindelijk “het goede overwinnen, hoewel het nu wellicht verslagen lijkt”.

(MCU) wanneer mensen gewend raken aan uitsluiting zoals Rik Devillé, heeft ons pijnlijk getroffen; schaamte wanneer een kerk gewend is geraakt vanuit een ivoren toren te observeren terwijl juist nederigheid past (Wiertz bij de gegrond verklaring Gijsen). De onthulling van het kunstwerk ‘de weg naar verzoening’, gaat juist de slachtoffers aan en allen, die daar bij betrokken zijn.