Eigen Volkel eerst

Onze demonstraties tegen atoomwapens in zestiger en zeventiger jaren hebben in ieder geval aangetoond dat kernwapens monsters zijn, die we niet wilden en toch blijken behoorlijk veel kernkoppen onder ons te zijn.

l/r Bert Smeets, Thy van G, Guido A, Wim Linssen

Nu de leugens ontmanteld worden mogen dan ook de geheime krachten achter deze opslag bekend worden? Wie zit er achter deze geheimzinnige operaties? Het blijkt maar weer, onze regering heeft niets te zeggen over haar eigen grondgebied. Eerder liegen ze of ontkennen ze de aanwezigheid in Nederland. We hebben tegen deze onbekende krachten gedemonstreerd met gevolg dat ik in ieder geval nergens meer aan de slag kon….behalve dan in buitenparlementaire acties en als straatzanger of in beatbands (Hole and Corner).

Hoort, zeg het voort…..het laatste nieuws!!

De NAVO heeft in een officieel document bevestigd dat er kernwapens liggen op de luchtmachtbasis Volkel in Noord-Brabant. Over de aanwezigheid van de kernbommen werd al sinds de Koude Oorlog geheimzinnig gedaan.

De Belgische krant De Morgen kreeg het document in handen via Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt, die de tekst op zijn beurt onder ogen kreeg in de Slowaakse hoofdstad.

In het document was te lezen dat de Verenigde Staten ongeveer 150 nucleaire wapens, met name B61-kernbommen, hebben opgeslagen op vijf Europese luchtmachtbasissen: Kleine Brogel in België, Büchel in Duitsland, Aviano en Chedi-Torre in Italië, Incirlik in Turkije en dus Volkel.

Wim, Paul leven niet meer maar als ze konden demonstreerden we opnieuw.

Voor wie het vergeet, onze actie heette ‘VPJ‘, de vrije, progressieve jongeren’, ook wel actie granaat genoemd daar ’n granaat (safety adapters!!??) voor het Amerikaans leger gemaakt werden, en wij waren het absoluut niet eens met de oorlog in Vietnam dus starten Wim, Paul en ik in Juli 1969 deze actie, die veel publiciteit kreeg in de landelijke media. Mogen we ook erbij vermelden dat het vijftig jaar geleden is dat we Limburg en Nederland op zijn kop zetten!!??

De Amerikanen willen de wapens gaan vervangen door een nieuwe generatie kernbommen die geschikt zijn voor de F-35’s, onderdeel van het Joint Strike Fighter-programma (JSF). De eerste stappen voor die vervanging zijn inmiddels gezet, is in het document te lezen.

In 2014 vroeg een Kamermeerderheid het Amerikaanse Congres om van de modernisering van het kernwapenarsenaal in Europa af te zien.

Kabinet heeft kernwapenopslag nooit toegegeven

Ex-premier Ruud Lubbers bevestigde in 2013 wel dat er in ondergrondse kluizen op de vliegbasis 22 Amerikaanse atoombommen opgeslagen lagen. “Ik heb nooit gedacht dat die malle dingen daar nog steeds zouden zijn, anno 2013”, zei Lubbers destijds in een documentaire van National Geographic.

De opslag van nucleaire wapens op Volkel werd in november 2010 ook al eens door WikiLeaks gesuggereerd. Toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) wilde destijds geen tekst en uitleg geven in de Kamer.

June 8, 1972, 9-year-old Kim Phuc, center, runs down Route 1 near Trang Bang, Vietnam after an aerial napalm attack. The war ended on April 30, 1975, with the fall of Saigon, now known as Ho Chi Minh City, to communist troops from the north. (AP Photo/Nick Ut, File)

Wim Linssen en Paul van Loo helaas krijgen jullie geen antwoord meer maar we hebben in ieder geval 1 fabriek kunnen stoppen in de strijd tegen deze onrechtvaardige en waanzinnige oorlog in Vietnam….peace brothers, peace!

Stop het produceren van massa vernietiging wapens…Wann wird man je verstehen?
Wann wird man je verstehen?