Zoek waar de engel naar wijst

In de zoektocht naar een sinds 1983 vermist tienermeisje Emanuela in het Vaticaan zijn nu tóch botten gevonden. Het is nog onduidelijk van wie de botten zijn geweest. Al in 2010 kregen wij, mea culpa stichting, klokkenluider-org. verhalen van mensen (loodgieter werkzaam te Vaticaan) over baby-lijkjes in de rioleringen van het Vaticaan. Ook Ierland kende deze verhalen én…ook Bleijerheide…hier een korte terugblik en overzicht!

Honderden lichaampjes werden onlangs gevonden in een beerput op het erf van een gebouw in het plaatsje Tuam, Ierland. Daar was tot 1961 een katholiek tehuis gevestigd voor ongehuwde moeders. De Vroedvrouwen school te Heerlen kent ook een massa graf….hoewel later omgedoopt tot begraafplaats ‘onbekende kinderen’, door het fenomeen ‘ongehuwde moeders’, waar zich grote drama’s afspeelden. Al vanaf 2010 hebben wij geschreven over de afstandsmoeders (baby’s), in de volksmond beter bekend als ‘gevallen meisjes’. Ooit werkten wij mee met Brandpunt die Zondag 5 Oktober 22.35 2014 Nederland (NPO) 2 aandacht besteedde aan deze afstandsmoeders. (overigens heeft Brandpunt slecht, beperkt onderzoek gedaan toen bleek dat deze katholieke beerput niet gunstig was voor de katholieke boodschap van heiligheid en barmhartigheid); niets van onze bevindingen kwamen in de uitzending aan de orde, bij de katholiek radio omroep ging de knop op zwijgen.

Terug naar….Emanuela Orlandi, een dochter van een Vaticaan-medewerker, verdween in 1983 op weg naar muziekles in Rome. Ze was 15. Over haar vermissing doen de wildste verhalen de ronde, maar de zaak werd nooit opgehelderd.

Cryptische tip

Aanleiding voor dat onderzoek was een cryptische tip aan de familie. Die had een foto ontvangen van een engelenbeeld op die begraafplaats, met de opdracht “zoek waar de engel naar wijst“.

De graven zijn van de Duitse prinses Sophie van Hohenlohe uit de achttiende eeuw en van prinses Charlotta Frederika van Mecklenburg, die in 1840 overleed. Ze bleken leeg, wat direct de vraag opwerpt wat er met de stoffelijke resten van de twee prinsessen is gebeurd.

‘Prinsessen vermist’ moet de media toch wel beroeren. Het Vaticaan had al aangekondigd meer onderzoek te doen naar de lege graven (je zou ze geloven?). Op enkele meters van de tombes zijn onder de straat nu twee knekelhuizen gevonden, die zijn meteen afgedekt, in afwachting van forensisch onderzoek. Dat zal volgende week plaatsvinden.

Vaticaanse mysteries moet te maken hebben met hel en verdoemenis waar hele generaties mee zijn opgevoed én opgegroeid. In Bleijerheide liggen ook graven van kinderen. Ooit man gesproken, die zijn hond op ons voormalig voetbalveld uitliet en wist van dubieus overlijden van leerlingen. We hebben toen al geprobeerd meer feiten boven water te krijgen maar mensen zijn nog altijd bang en huiverig om deze verhalen te delen; we moeten dus eerst maar eens de botten van Emmanuelle uh Emanuela onderzoeken…..waar de engel naar wijst.

Emmanuelle en waar de engel naar wijst??