Halloween op Bleijerheide

In een gebouw in Rome dat eigendom is van het Vaticaan zijn menselijke botten gevonden, heeft de Heilige Stoel (het centrale bestuursorgaan van de kerk) bekendgemaakt. De vondst geeft nieuwe voeding aan speculaties over de verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi in 1983.

Orlandi verdween toen ze op weg was van haar huis in het ministaatje naar muziekles in Rome. Haar vader was een niet-geestelijke medewerker van het Vaticaan. Forensische onderzoekers proberen de leeftijd, het geslacht en de sterfdatum van de menselijke resten vast te stellen. Op dit moment is nog niet duidelijk of de botten van één persoon zijn, meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Volgens Ansa wordt ook onderzocht of het om Mirella Gregori gaat, een andere 15-jarige die eveneens in 1983 in Rome verdween.

Maffia

De beenderen werden gevonden tijdens werkzaamheden aan de Apostolische Nuntiatuur, de residentie van een vertegenwoordiger van het Vaticaan. Het gebouw staat vlak bij het beroemde park en museum Villa Borghese.

Het Vaticaan rept in de verklaring met geen woord over Orlandi of Gregori, maar Italiaanse media verbinden de vondst aan Orlandi’s onopgeloste verdwijning. In 2012 werd het graf van maffialid Enrico de Pedis geopend op zoek naar aanwijzingen. Dat leverde niets op.

Bleijerheide

Al verschillende malen zijn wij gewezen op de kindergraven van het Franciscaanse jongenspensionaat te Bleijerheide. Ze liggen netjes naast elkaar in een aparte rij. Jongens van rond 7 / 8 / 10 jaar. Er mochten geen kinderen begraven worden bij de broeders, toch gebeurde dit.

Bij de broeders

Omwonenden vertelden mij ‘het gerucht’, dat er kinderen begraven lagen, en al jaren bekend was. Door anderen werd juist beweerd dat de Spaanse griep in 2010, die wereldwijd miljoenen doden veroorzaakten, juist de reden van overlijden was. Geen van die graven is van 1910 maar twee jaar daarvoor. Ook kregen wij mail van vrouw die wel een erg merkwaardig verhaal vertelde over een loodgieter, die in het Vaticaan een verstopt riool moesten openbreken. De mensen ontdekten baby-lijkjes in de afvoer van het Vaticaan. Yell!! Halloween in real life.