Facebook en de ongeboren vrucht van de anonimiteit (deel 3)

Pop against Pope

Censuur! De dood gezellige ziekte die Limburgse media parten speelt, heeft na de boycot van de LP Pop Against Pope in 1985, en de moeizame erkenning van het seksueel misbruik drama in 2010, eindelijk zijn ware gezicht laten zien, meelopen en onderdanig buigen voor een kerk die vrijheid niet als morele kwaliteitsstandaard ziet maar het wegdrukt, censureert en het liefst terugkeert in de verstikkende jaren vijftig. Facebook is nu ook overstag gegaan om mij ook te boycotten. FB geeft geen reden op of motiveert met wat gebrabbel over ’the community’?? Facebook verschuilt zich net als de kerk achter digitale muren (zonder face) . Dus je kunt ze niet ‘aanvallen’, bekritiseren hebben net als de lustige broeders van Bleijerheide geen naam of  ‘face’. Een typisch staaltje van Limburgs vluchtgedrag en katholieke dweepzucht, bovendien  is het tegen onze rechtstaat met zijn vrije meningsuiting  (Bertje mag geen eigen menig hebben), ondanks dat ik geen enkele huisregel overtreed, wordt ik wederom geëxcommuniceerd. Ik beledig niemand, en respecteer een andere visie maar Facebook censureert en ik zal de Europese commissie aanschrijven voor het censurerende berdrijfsmodel dat op katholiek modderpoten is opgetrokken. Waarom zwijgt iedereen weer??

Mijn geweldloos verzet, zonder te schelden, zonder bedreiging iemands mening blokkeren is tegen de wet, we hebben vrijheid van meningsuiting; de Limburgse censuur media vergeten dit al decennia?? Facebook (Meta) de Europese commissie waarschuwt deze ’twee’ bedrijven’ voor het oncontroleerbare beleid achter een anoniem, digitale muur / masker van facebook.

De verstikking achter welk masker of bedrijfsprofiel dan ook  blijft, je nog steeds niet weet wat Facebook / of de Franciscaanse zwijgorde precies uitspoken. 

Gisteren naar de regeringsverklaring gekeken, het debat over  artikel 1 van onze grondwet waar vrijheid van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, in ras tempo verdampt bij dit soort bedrijven. Je mening word op deze manier een curiositeit. Facebook vertrapt dit recht, zet dit anoniem aan de kant en plaatst zich, net als de katholiek kerk in het misbruik schandaal boven de wet. Want laten we wel wezen, het was strafbaar wat ze deden maar niemand is veroordeelt door de Cie. Deetman (10.000 tot 20.000 slachtoffers).

Het dubbele gezicht van Facebook bepaald nu wat mag en niet mag, en gaat achter de schermen over grenzen heen. Het husselt eigenbelang en beroept zich, net als het katholieke gebroed op eigenbelang en heiligheid. De rest van Limburg (+Facebook) zwijgt, zo zien ze het graag in Rome en jouw mening…..uh die heb je niet!

Het grondrecht om je stem vrijuit te uiten, wordt je afgenomen. Op internaat had je als kind geen stem, en mocht je een broeder Franciscaan  van seksueel overschrijdend gedrag betichten (dat had toen nog geen naam) werd je onmiddellijk gestraft én geïsoleerd, mocht niemand met je praten en nu wordt ik weer het zwijgen, isolatie opgelegd door FB in een inmiddels hersendode cultuur.

Niemand van de spitse, hippe en kleurloze media nam contact met me op (het begon al in 1985 toen de paus een bezoek bracht aan ons land) waren ze inhoudelijk niet geïnteresseerd om de unieke Pop Against Pope LP, wereldwijd de eersteLP met een aanklacht tegen geweld en misbruik, opsluiting door priesters om dit bondige genootschap aan te klagen. Persvrijheid, en deze vrijheid heeft een lange speciale traditie in onze provincie / land nu ik weer wordt geïsoleerd, hiep hiep ‘wil iemand nog een stukje vlaai’?

(Wil iemand dit artikel delen op Facebook want ik ben verwijdert!!) Dank!