Fans en gelovigen

Fans van Michael Jackson voeren maandagochtend actie bij het hoofdkantoor van McDonald’s Nederland in Amsterdam. Ze zijn verontwaardigd omdat McDonald’s vorige week een standbeeld van Michael Jackson bij het filiaal in Best verwijderde. Het beeld stond er al 23 jaar.

Aanleiding voor het verwijderen van het standbeeld is de documentaire Leaving Neverland waarin twee mannen de ‘King of Pop’ beschuldigen van seksueel misbruik. De fans noemen deze film eenzijdig.

Zeker, zet een procedure op, zoals de RKK dat weet met Deetman. Laat de slachtoffers hun verhaal doen en breng de dader(s) niet in beeld. Laat ze niet getuigen, stuur moeder overste of broeder ‘Haubtmann’, naar de commissies of kom zoals bij ons ‘Bleijerheide engelen jongens’, helemaal niet opdagen.

Wil je feiten, gooi dan de archieven open. Nog meer feiten??, zet een Artikel 12 procedure in gang samen met justitie en OvJ te Heerlen. Wil je feiten, ga naar de standbeelden kijken, bekijk ze rustig, aandachtig en tel de broeders franciscanen met kindjes op hun arm. Ijzingwekkend hoeveel je er nog tegenkomt. Loop de kapel Bleijerheide binnen, ik heb foto’s gemaakt en beelden zijn te zien in video ‘Tussen Kathmandu en Bleijerheide’. De stichter vadertje Johannes Höver deed zijn eigen, twee kinderen, weg om straat jongens op te vangen (misbruik van straat kinderen is legitiem dan zijn ze nog ergens goed voor).

pour bro of Francis home-page

De congregatie zit in the USA en toen ik hun traceerde verdween ook hun home-pagina van het Web. Grotere smiechten dan the pour brother of Francis zijn niet te vinden, nemen geen verantwoordelijkheid, en dragen geen cent bij in tegenstelling tot KNR.

De fans zetten hun verontwaardiging kracht bij door om 10.00 uur met een vrachtauto naar McDonald’s te rijden met daarop de tekst “Michael Jackson is onschuldig – Ken de feiten”. Het mobiele billboard doet daarna tevens Paradiso in Amsterdam aan. Het poppodium annuleerde onlangs een eerbetoon aan Jackson.

Fans en gelovigen hebben een ding gemeen…hun onschuld en standbeelden.