Franse nonnen

Paus Franciscus is vastbesloten om een eind te maken aan het seksueel misbruik van nonnen door priesters en bisschoppen. Dat zei hij op een vraag van journalist tijdens een vlucht van Abu Dhabi naar Rome.

De aanleiding voor de vraag was een artikel in een maandblad van het Vaticaan over misbruik van nonnen binnen de katholieke kerk. “Het is waar”, zei de paus. “Er zijn priesters en zelfs bisschoppen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Ik denk dat het nog steeds gebeurt, omdat iets niet vanzelf ophoudt.”

Hij wees erop dat priesters vanwege misbruik van nonnen zijn geschorst en dat zijn voorganger paus Benedictus in 2005 een vrouwelijke kloosterorde heeft opgeheven vanwege seksueel misbruik en corruptie. Een woordvoerder van het Vaticaan zei tegen persbureau Reuters dat dit een Franse kloosterorde was.

Met dit nieuws loopt de paus voorop en is hiermee alle media te snel af, die de afgelopen jaren bericht hebben over seksueel geweld. Een heus Frans klooster dat helemaal opgeheven is, niet meer bestaat en beschuldigd wordt van misbruik en corruptie. Was er een journalist aanwezig die doorvroeg? Welk klooster, hoe lang heeft de orde bestaan, het misbruik plaatsgevonden?? De vorige paus Benedictus heeft hiervan afgeweten, ik zie hem nog voorbij toefen in Londen in zijn pausmobiel. Benedictus, slapjanus, heeft niet de moed gehad om dit even heel transparant te communiceren met de rest van de wereld. Ook dat bisschoppen zich schuldig hebben gemaakt en openlijk wordt toegegeven maar door OM en de oude kerk onder de rozen wordt gehouden. U weet van onze Limburgs / IJslandse bisschop Jo Gijsen? De limburgse media herinneren zich al niet meer de ‘WEG NAAR VERZOENING’, het kunstwerk van Pierre Habets resulteerde in een onthulling in een park te Roermond. Wij wilden met deze ‘weg naar verzoening’ de hand uitsteken naar de kerk maar na presentatie beeld heeft men zich volledig van de slachtoffers afgekeerd. Misschien dat de nieuwe bisschop Harry Smeets begrijpt dat ‘de weg naar verzoening’ de enige uitweg is. Het RKK narcisme-seksueel geweld probleem kan van meerdere kanten opgelost worden….mea culpa.

work in progress..de weg naar verzoening van Pierre Habets.

Al zes jaar vastbesloten, ‘we zijn bezig’, riep de paus echter Ierse slachtoffers, die in de commissie zaten van het Vaticaan, zijn inmiddels opgestapt. Duurt te lang…we hebben niet het eeuwige leven….

lek lek lekkerrrr