Geen boycot Rusland

Stop boycot Rusland voor ook maar 1 bewijs geleverd is ramp MH17.

Als singer-songwriter, vriend van vele Russen roep ik op géén boycot Rusland in te stellen zolang het onderzoek naar de MH17 niet is afgerond. Mijn Russische vrienden vinden het neerhalen van dit vliegtuig een onmenselijke daad.

De grote bedrijven gaan gewoon door met zaken doen met Rusland. In Frankrijk mag het staatsbedrijf DCNS 1,12 miljard euro incasseren voor de eerste twee van vier beoogde amfibische aanvalsschepen uit Saint Nazaire. Deze Mistral is de eerste grote wapenverkoop van een NAVO-land aan Rusland en geeft een kwaliteitsinjectie aan de Russische krijgsmacht. Mag gewoon doorgaan. Amerika is de grootste wapenleverancier aan Israël dat op een ander front bijna duizend doden heeft geteld. Amerika leverde aan de Taliban, wil aan Isis leveren, deed zaken met aartsvijand Irak in de tachtiger jaren…kortom laat deze waanzin stoppen door eerst het geweld te stoppen en voor de afwisseling de wapenhandel te boycotten want die kan vrijelijk doorgaan met zaken doen, in welk conflict dan ook.

Alle feiten dienen onderzocht te worden, kort na de ramp vertelde een woordvoerder van Oekraïense regering dat het een Buk-raket betrof die het toestel had neergehaald. In de buurt van de MH zou een SU 25 gevechtsvliegtuig van de Oekraïne zijn gesignaleerd. Indien ook dit waar is, laat de nabestaanden niet in onzekerheid over de toedracht, en onderzoek alle scenario’s.

STOP WAPENLEVERANTIES AAN ALLE LANDEN DIE IN CONFLICT ZIJN, de manier om geweld bij de wortel aan te pakken.