Gek

Vanaf de eerste maal dat ik met dhr Deetman heb gesproken, na zijn eerste persconferentie 2010, maakte Peter Dijks de opmerking dat hij geloofde dat het misbruik een incident was. Deetman knikte en sloot zijn ogen, en ik zat erbij en reageerde: ‘dat meen je niet, een incident?’ Ierland, Amerika, Duitsland, België, Nederland en dat heet een incident. Dhr Deetman had bij zijn ‘wat is er aan de hand’ presentatie kunnen zeggen, kijk die gek van Mea Culpa had toch een punt want 10-000 tot 20.000 misbruik slachtoffers, nee, dat kan geen incident zijn. Of heeft Deetman nu wel zijn ogen open? Wat, hoe moeten we dit dan interpreteren, hij is tenslotte politicus. Meestal springen die al in de bres voor een jongetje dat uitgezet gaat worden of vragen over een hysterisch geworden voetbal fan die zelf eerst de rode kaart had moeten krijgen, politici zijn er snel bij want scoren is het hoogste goed in winter Wilderland.

De partij van Deetman, het CDA, kan wel wat stemmen gebruiken, doch het land zit vast tussen allerlei geldstromen, eigenbelangen, en de eer op het polder slagveld. Brenninkmeijer heeft vanmiddag mijn mail ontvangen met het commentaar op de zoveelste smeekbede van Deetman wees nou aardig tegen de slachtoffertjes. Het corrupte zootje dat al die misbruik gevallen van zich afschuift is in retraite om zich voor te bereiden. Van den Eijnden minder-broeders Franciscanen ofm (ordo fratrum minorum) heeft al met verschillende slachtoffergroepen gesproken, ook met ons, dat het absoluut geen incident was heeft van den Eijnden niet over zijn Christelijke kaakjes gekregen, maar wij helpen hem wel. Er zijn 40 klachten, 32 daders, aantal slachtoffers 30 volgens het Deetman rapport over de ‘omf broeder binnenskamers activiteiten. Zijn daar de klachten van de Bleijerheide ‘engelen jongens’ bij opgeteld of zijn die net zoals andere klachten in de data-bank van het meldpunt verdwenen? Van den Eijnden wij staan binnenkort op uw stoep om de juiste informatie te vernemen. Pater Landric ofm speelde jaren leuke liedjes op zijn gitaar voor de naar heimwee snakkende jongetjes, toch vinden die juist geen rust doordat u geen stappen onderneemt om u te verantwoorden, u heelt geen wonden u rijt ze verder open, en dan worden wij gek, de slachtoffertjes,  actie, de tijd dringt in 2012 en die is aangebroken, Nu.

Brenninkmeijer heeft gisteren mijn mail ontvangen over het MCU standpunt, eerst de eigen vervuilde nesten schonen, opruimen dan praten. Nu valt er niet zo veel meer te praten, wij willen daden zien. Geen gedraai of andere voorlees epistels die sommige pastoren achter houden omdat er kinderen in de kerk zijn! Misdienaars in de kerk? Zijn dat kinderen die in deze tijd dit soort dingen niet kunnen vatten? Jawel hoor, meneer pastoor de kinderen van nu, tenminste die tussen de 11 en 15, hebben internet en weten en zien heel veel. U kunt ons niet voor de gek blijven houden.

Brenninkmeijer van het meldpunt SM heeft ook nog een ander verzoek op zijn bureau, als de medewerkster die alleen telefonisch met ons wilt praten tenminste het berichtje heeft doorgegeven. Zwart op wit, e-mails kunnen wel eens tegen je gebruikt worden maar ook Brenninkmeijer zal iets meer tijd moeten maken om de DATAGATE  op te lossen; ons geduld is op.

Meer dan op, we laten niet meer met ons sollen of gaan lange polder analyses maken, Amicus Plato, sed magis amica veritas
Ik ben een vriend van Plato, maar nog meer van de waarheid.

2012 niemand meer zalig.