Geweld

magdalena 2Een 59-jarige man, erkend slachtoffer van seksueel misbruik, wil ook erkenning en compensatie krijgen voor fysiek geweld. Dat is hem als tiener jarenlang aangedaan door meerdere priesters in het internaat Huize St. Joseph in Cadier en Keer. Hij zegt dat in een interview met de Volkskrant. De man stapt dan ook naar de rechter om de kerk aan te klagen voor zware mishandeling. Het is voor het eerst dat een slachtoffer van misbruik een rechtszaak begint over mishandeling. De klachtencommissie en compensatiecommissie van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK wilden de jarenlange molestatie echter niet meenemen bij de beoordeling van zijn klacht, omdat het ,,buiten de regeling” valt.

De man stapt dan ook naar de rechter om de kerk aan te klagen voor zware mishandeling. Het is voor het eerst dat een slachtoffer van misbruik een rechtszaak begint over mishandeling (aldus L1).
Ondergetekende heeft ruim 1 jaar geleden rechtszaak (voorlopig getuigen verhoor) gestart tegen broeder A van Bleijerheide wegens zware mishandeling. Toen heeft de rechter dit verzoek afgewezen net zoals de klachtencommissie Meldpunt RKK, geweld niet onderzoekt. Ondergetekende heeft dit als eerste bij Deetman aangekaart, tijdens presentatie Deetman commissie in Nieuwspoort, Den Haag 2010, werd niet meegenomen om ‘corrigerende tik discussie te vermijden’.

Tot nu heeft Mea Culpa nergens steun ondervonden om het geweld op de kaart te zetten, ook de Limburgse media, vooral L1, narren de waarheid naar de achtergrond, dus we schieten een beetje op met misschien een nieuwe rechtszaak tegen St Joseph Cadier en Keer. Bij L1 dringen sommige dingen heel laat door of is hun focus ‘ich bin so scharf auf Erica’ de eigen katholieke zwijgcultuur, met ‘Columbus nach Amerika’ niet helemaal helder. De tijd zal het leren en, of er nog ander sensationeel nieuws is??? Zekers, maar daarover volgend jaar méér!