Grove fouten

Bleijerheide klanken blogHet bisdom Roermond is op ernstige wijze nalatig geweest in een ontuchtzaak die zich in de jaren vijftig en zestig afspeelde in Limburg. Dat oordeelt de compensatiecommissie voor seksueel misbruik in de Rooms Katholieke Kerk.
Door Marco van Kampen
Het inmiddels 73-jarige slachtoffer, geboren en opgegroeid in Horst, krijgt 100.000 euro compensatie. Dit is het maximale bedrag dat middels de compensatieregeling van de kerk kan worden uitgekeerd.In heel Nederland zijn tot dusverre vijf slachtoffers van seksueel kindermisbruik in aanmerking gekomen voor dat bedrag.
De Horster vrouw werd van haar 12e tot haar 26e jaar structureel misbruikt en verkracht door kapelaan K. Ze deed tot drie keer toe melding bij het bisdom van het misbruik, maar daar werd niets mee gedaan. Sterker nog, de betreffende kapelaan werd in 1969 gepromoveerd tot pastoor in Heerlen. Hij overleed in 1994.
De compensatiecommissie verwijt het bisdom ‘ernstige nalatigheid in het nemen van maatregelen jegens K., terwijl het al in 1966 op de hoogte was van het misbruik. Eerder handelen had bij het slachtoffer veel schade en pijn kunnen voorkomen’. Het bisdom erkent nu in een reactie dat er destijds ‘grove fouten’ zijn gemaakt. De advocaat van het slachtoffer, Nicole Bastiaans, spreekt van een uitzonderlijke zaak. (aldus de Limburger).
(reactie MCU) Helaas het is GEEN uitzonderlijke zaak. Nergens werden mensen, die te maken hadden met seksueel misbruik in de kerk beschermd, noch door de overheid, noch door de kerk zelf. Priesters konden op hun kosten in therapie en gingen daarna gewoon door. Hier wederom focus op 1 zaak, de ontelbare, andere tuchtzaken zijn even niet aan de orde. Limburg wordt wakker! 

2 gedachten over “Grove fouten”

  1. Ik kan totaal niet geloven dat dat deze Katholieke kl tz kk n zelf in datgene geloven wat ze het kl tj sv lk proberen aan te smeren als De Waarheid.

  2. Hier blijkt weer uit wat een TUIG er was en is die de daders beschermt hebben en nu nog alles uit de kast trekken om alles onder de vloermat te laten. En ook advocaten en kranten werken hier aan mee. Dan zijn deze personen en organisatie’s toch ook schuldig want ze beletten dat er RECHT gesproken wordt.

Reacties zijn gesloten.