De schuld van het kind

soul child‘Afwijzing door kind schrikt misbruiker af’

Als ouders hun kinderen leren om nee te zeggen of te gaan huilen bij ongewenst intiem contact neemt de kans op seksueel misbruik af.

(MCU) Als ouders, de maatschappij (kinderbescherming) tegen kinderen zeggen ‘jullie moeten de broeders / nonnen vertrouwen, anders keer je je tegen de wil van God, wat dan? Ouders stuurden kinderen massaal naar internaten, legden de opvoeding in de handen van geestelijken die niet alleen misbruik maakten van hun positie en zo de kans op misbruik toenam? Met geweld.

Het is niet de schuld van de kinderen: ik quote: psycholoog Inge Hempel die woensdag promoveert aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Hempel benadrukt dat kindermisbruik nooit de schuld van het kind is. Misbruikers zien het uitblijven van een reactie en onduidelijke reacties als giechelen echter al snel als een vorm van instemming met seksueel contact.

We hebben wat afgelachen!

6 gedachten over “De schuld van het kind”

 1. —– Original Message —–
  From: Bert Smeets
  To: crispina
  Cc: Jos Bleijerheide
  Sent: Tuesday, November 26, 2013 2:28 PM
  Subject: Re: FYI 1:2

  * je bent een onbetrouwbaar stuk ellende. Ik weiger nooit iemands post, ooit is het per ongeluk in de vele spam terecht gekomen en je blijft schmieren en zuigen. Wanneer doe je die aangifte bij de politie, zwak mens ben je toch?
  Laf.

  Wil je mij overigens buiten je persoonlijke FYI houden, ik heb geen enkele behoefte aan contact met je. Als Crispina kun je gewoon je onbetrouwbare gang gaan op het blog en je giftig bloed uit je opgezwollen aderen laten etteren.
  Doe me een plezier, ik wens geen post meer van je te ontvangen.

  uw dienaar
  Bert

  Bert Smeets
  voorzitter / woordvoerder
  stichting Mea Culpa United
  https://www.bertsmeets.nl/
  singer-songwriter
  skype bertsmeets2008
  0031 (0) 6 25 26 20 36
  Dit bericht en eventuele bijlagen kunnen vertrouwelijke informatie bevatten. Indien u niet de geadresseerde bent, verzoeken wij u vriendelijk onmiddellijk contact met de verzender op te nemen. U wordt verzocht om de inhoud van dit bericht en de daarbij gevoegde bijlagen niet aan derden te onthullen, noch deze te kopiëren of op te slaan op welke gegevensdrager dan ook, noch deze voor welk doel dan ook te gebruiken.

  On 26 nov 2013, at 13:05, crispina wrote:

  —– Original Message —–
  From: crispina
  To: Bert Smeets
  Cc: Jos Bleijerheide
  Sent: Tuesday, November 26, 2013 1:05 PM
  Subject: FYI 1:2

  —– Original Message —–
  From: mij *
  To: Jos
  Subject: Fw: Meertens Panel: uitnodiging om deel te nemen aan een vragenlijst

  Ha Jos,

  ik vulde net een hele leuke en vooral verbazingwekkende vragenlijst in van het Meertens, waaraan ik al een paar jaar mee doe
  Meestal zijn ze redelijk saai, maar dit was een hele leuke. Het deed me niet slechts denken aan het geweld in de Voorzienigheid, wij hadden kinderen uit bovendien erg denken aan dat prachtige verhaal van jou over je ouders

  Schreef ik je dus enthousiast , met doorsturing van mijn uitnodiging plus bijbehorende link die wellicht vanaf een andere pc nog wel werkt???
  maar besloot daarop dat ik het (in iewat gewijzigde vorm en zonder link ) eerst maar even op een blog moest zetten, mede door dat prachtige verhaal van je, in de hoop dat nog een aantal mensen gebruik zouden kunnen maken van dat mooie stukkie kant en klaar liggend gereedschap
  om vervolgens te besluiten dat ik dat dus maar even op dat MCU blog zou zetten niet in de laatste plaats door jouw opmerkingen over de verschillende dialecten in het Limburgs en ook jouw opmerking over hollandse en limburgse jongens.

  Om vervolgens te merken dat ons aller Bartholomeus het inderdaad weer ’s op zijn heupen heeft en ik daar dus weer ’s niet kan posten zonder mijnheers gemanipuleer , welwillende toestemming.
  Erg veel van de katholieke emancipatie en de rol van de vrije pers in een democratie en mensenrechten heeft ie kennelijk nog steeds niet begrepen

  Hoe dan ook, je had een prachtig verhaal en ik was er blij mee. bedankt.

  groetjes
  *

  —– Original Message —–
  From: Administrator
  To: *
  Sent: Monday, November 25, 2013 9:14 PM
  Subject: Meertens Panel: uitnodiging om deel te nemen aan een vragenlijst

  Geachte *

  U bent uitgenodigd om deel te nemen aan een vragenlijst van het Meertens Panel, genaamd: ‘Vragenlijst ‘werkwoorden” ‘

  Om aan de vragenlijst deel te nemen moet u op onderstaande link klikken.

  vriendelijke groet,

  Panel@meertens.knaw.nl

  Klik https://www.meertens.knaw.nl/surveys/…….nl om aan het onderzoek deel te nemen. **

  Geen virus gevonden in dit bericht.

  * naam hier weggehaald
  **ter voorkoming van gedonder op computer Mertens instituut tbv. gewenst geachte openheid bij gebrek aan technische kennis survey link hier gewijzigd

  —– Original Message —–
  From: mij *
  To:
  Sent: Tuesday, November 26, 2013 6:01 PM
  Subject: Gelezen: FYI 1:2

  Dit is een bevestiging voor de e-mail die u verzonden hebt naar
  “crispina” …. om 26-11-2013 14:28

  Deze bevestiging geeft aan dat het bericht is weergegeven op het scherm van de ontvanger om 26-11-2013 18:01

 2. Tip in ’t kader van dat wat af hebben gelachen.

  Zonder iets op of aan te willen merken op Hempels onderzoek
  (hoogstens een verwijzing naar een goede ontwikkeling in Vlaanderen
  zie
  http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=118765
  bepaald geen beroerd resultaat c.q. beroerde vertaling mede van alle heisa en de daarbij horende punthoofden van de afgelopen jaren, lijkt me, waarom zou je – met alle kritische blikken inclusief! – niet blij zijn met elke stap vooruit)

  heb ik een tip. Ik heb nl net ook heel hartelijk gelachen door/bij/met een onderzoek en wat dat (volgens mij) laat zien.
  Ik in ieder geval zelf herken uit de Voorzienigheid’s realiteit van kinderbescherming: (hoewel zeker met te onderscheiden groepenm in de zin van groepen mensen) hadden wij zowel in Amsterdam als in Driehuis zowel nonnen als kinderen uit het hele land (plus aanpalende koloniën) met een aantal gevolgen.

  Een van die gevolgen was het taalgebruik (zo blijken IJmuiden (spoorbómen) en Amsterdam (spóórbomen) hele andere spoorbomen te hebben gehad om maar het meest onschuldige voorbeeld te noemen)
  en wat dat (ook) heeft betekent

  in luister!! afhankelijke zorg-instellingen waar je, de klasse waanzin in schuld beladen (emancipatorische RKK-N) kinderbescherming dus toch je mond al moest houden c.q. je omwille van de kansen, kansen, kansen idiotie niets mocht weten of vertellen over je eigen of de achtergrond van de ander (nonnen en overig personeel inclusief) noch voor er zelfs maar sprake was van wat voor (seksueel) misdrijf dan ook.
  Onderdeel van het geweld gepleegd op kinderen en (m.i.) één van de factoren die bij hebben gedragen tot de doofpot.

  In de verhalen over Bleijerheide heeft het mij gefrappeerd hoe daar bij herhaling gesproken wordt over jongens die Nederlands en Limburgs spraken

  Hoe dan ook voor wie dat leuk vindt wellicht een tip dus, voor een verbazingwekkend handig – leuk!! en inzicht gevend onderzoekje van een bloedserieuse onderzoekstent: een Onderzoek dus, het Meertensinstituut

  die mensen uitnodigt (zo vond ik het dus)

  ” ‘om deel te nemen aan een vragenlijst van het Meertens Panel, genaamd: ‘Vragenlijst ‘werkwoorden” ‘ ”

  Ik was helaas niet snugger genoeg om even een kopietje te maken van de vragen/antwoordmogelijkheden, en die zijn via de browser dus ook niet terug te halen, maar
  ik kan je van harte aanbevelen even kontakt op te nemen
  http://www.meertens.knaw.nl/cms/nl/
  en even te vragen om de vragenlijst werkwoorden.

  (geen idee of je dan ook nog mee kan doen, dat hoeft ook niet om voor jezelf ’s te kijken – en in een paar minuten werk – het nodige inzicht te krijgen.
  En vooral een brede lach.

  Veel plezier in ieder geval.

Reacties zijn gesloten.