Gods rijk

rome 2008 12Paus Francis verlangt een “arme kerk.” Hij heeft dit met de Pasen behoorlijk luid en duidelijk gemaakt in zijn Urbi et Orbi. Toch vind hij blijkbaar niet bij alle geestelijken gehoor. De Italiaanse kardinaal Tarcisio Bertone laat, volgens een media-rapport, een 600 vierkante meter luxe appartement in het Vaticaan, inrichten. De nieuwe accommodatie wil Bertone (die nog genoemd werd als de nieuwe paus) in de zomer na een grondige renovatie, betrekken, zo meldde de Italiaanse krant “La Repubblica”.

One thought to “Gods rijk”

 1. Weer een artikel over het strooien met geld waar je haren recht van overeind gaan staan.
  Eerder heeft al op 27 maart het onderstaande artikel op de MCU site gestaan.
  Ondertussen in eigen land….
  Uit NRC Handelsblad
  Een nalatenschap bestemd voor de Indiase zustercongregatie van Moeder Theresa is door het armlastige aartsbisdom Utrecht gebruikt om kantoorkosten te betalen voor de afhandeling van klachten van misbruikslachtoffers binnen de Kerk. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag. Ook zouden er kerst- en sinterklaasgeschenken voor bisdombestuurders van zijn betaald.
  Het geld, 300.000 euro, kwam van de in 1994 overleden Utrechtse weduwe Cornelia Witkamp. Het bedrag werd in 1995 ondergebracht in de Stichting Caritas Moeder Theresa. Bestuurders van de stichting werden toenmalig aartsbisschop Ad Simonis en zijn econoom Jacques Klok. De stichting moest uitvoering geven aan het testament van Witkamp. Zij wilde dat de zusters van Moeder Theresa “de meest verlatenen en uitgestotenen der maatschappij, waaronder drugsverslaafden” in Utrecht konden helpen. De zusters kwamen echter nooit naar Utrecht.
  Onder Eijk blijkt in 2012 het laatste geld van de stichting – 166.000 euro – als gift overgemaakt te zijn aan het aartsbisdom. Die gebruikte het om het aandeel van het aartsbisdom in de kantoorkosten te betalen van de stichting Beheer en Toezicht, die klachten afhandelt van misbruikslachtoffers.
  (MCU) Fijn om te weten dat wij gelijke tred houden met kantoorkosten B&T en tevens bij ‘de meeste verlatenen en uitgestotenen van de maatschappij’ horen!
  Naar aanleiding van het artikel van vandaag en eerdere gepubliceerde artikelen o.a. van een verbouwing die bisschop Tebartz-van Elst in Duitsland liet uitvoeren en de erfenis die Aartsbisschop Wilton Gregory van Atlanta in Amerika ontving zou het een mooie geste zijn dat de Kerk een extra bijdrage zou leveren aan het kunstproject van Pierre Habets “De Weg Naar Verzoening” die als het geld bij elkaar is gesprokkeld hopelijk door Paus Franciscus wordt ingezegend!!

Reacties zijn gesloten.