Godvergeten…solidariteits vragen

San (mensen rechten in de kerk)

Toen ik gisteren de Belgische docu ‘Godvergeten’ bekeek zag ik vele bekenden en wij  (MCU) mea culpa united kregen als snel contact met de Belgische lotgenoten-organisatie ‘Mensen rechten in de kerk’, ze gaven meteen blijk van solidariteit. Tijdens ‘de Godvergeten’ docu realiseerde ik me dat niemand van de Nederlandse slachtoffer-groepen ons hebben benadert (wel veel individuele slachtoffers) en ons alleen maar beschuldigden van ‘schoppen en radicalisme’, ja wij waren het minst meegaand met de ‘Deetmannen’ want op vergaderingen, toen massaal bezocht, vonden het maar niks dat wij er steeds bij waren. Wij zijn en blijven de eerste (inmiddels ook laatste) klokkenluider org. in Nederland. Als ik dit bij Wikipedia verander want daar staan vette onwaarheden in, dan is het de volgende dag weer gewist. Ze hebben er iemand op zitten!

Er werd ook niet met ons gepraat behalve Maud en Annemie van de werkgroep VPKK, vrouwenrechten. Op de radio herinner ik me een discussie over de ‘solidariteit’ vraag en waarom wij niet eendrachtig de kerk bestreden? Nou, daar hadden wij wel oor naar doch ze (Klokk) vonden ons ‘relschoppers?) en stonden er alleen voor want ze keerden zich van ons af, wij waren extremisten.

Solidariteit heb ik hier nooit gevoeld noch meegemaakt maar met de Belgische groep Mensen rechten in de kerk (Linda Opdebeeck, San, Marc, Emmanuël, Jean, Rik uiteraard zijn enkele namen die ik mij herinner maar van Nederlandse solidariteit was / is geen sprake. De Belgische lotgenoten nodigen mij uit om zelfs een lied ten gehoren te brengen tijdens hun bijeenkomsten. In Nederland deden Mensen recht in de kerk ook mee met de door ons georganiseerde ‘Mars tegen de doofpot‘, In Nederland geen solidariteit, nada. Klokk beheerde de agenda op voorspraak van de kerk en Deetman, een protestant om de objectieve kant van het verhaal te belichten!!??

Klokk mocht een maal per week / maand aanschuiven bij kardinaal Eijk, ook die is op mystieke wijze in het hemelse niets opgegaan, net als de Roermondse afspraken om een keer per jaar bij elkaar te komen. Belangrijk is immers om MCU buiten beeld te houden, te isoleren daar doen ze in Limburg / Nederland alles aan. Zelfs de KRO-NCRV omroep belde mij op maar wel als laatste voor interview, de enige nog actieve lotgenoten org. maar het bleef bij een belletje (handen schoonwassen) maar vinden mij te radicaal…solidariteit in Nederland….zeg het maar! Schop ik?