Godvergeten of godverdomme

Een mede-strijder ten tijde van het seksueel misbuik in de RKK heb ik na de uitzending van de documentaire “Godvergeten’, nog een berichtje gestuurd…’godverdomme’, heb ik hem geschreven want kwaad blijf je na alle ontkenningen over hoe de procedures, de parlementaire stilte na de onthullingen in 2010 verlopen zijn; de mentale schade die het nog altijd oproept en bewerkstelligd in de hoofden van de slachtoffers, hoe het godvergeten drama is weggespoeld. In Maastricht sprak mij niemand meer aan, ze keken weg na vele verschijningen in talk-shows, na de enorme publiciteit die over ons ‘mea culpa stichting’, heen raasde, zag ik vanavond een van de Belgische slachtoffers een brief voor de bisschop posten! Eenzaam, mag hij proberen de last uit zijn jeugd, alleen zien te verwerken. We klagen niet meer dus verheug u….jubel!!!! over mijn boek (Krakende Stilte) met zeer opmerkelijke ontboezemingen ditmaal uit eigen streek…de doofpot / een streekproduct zullen we het maar voor ’the time-being’ noemen, want ik wens u allen, (+) de media (die geen eigen onderzoek / docu willen besteden aan dit Gods drama, dat laten ze aan de Belgen over), in Nederland bieden ze de collecte bus aan, iedereen krijgt een ‘goddamn’ zakcentje, en vergeten de waarheid…(die pastoor van de OLV basiliek moet me niet nog een keer op straat uitlachen), ook niet schieten op mijn raam of een pedo die me dreigend omver wilde fietsen…is hij ook kwaad?? Boycotten?….blijven ze doen, had ik me beter…..maar meteen moeten onderwerpen.

Jawohl!