Haffmans is back

gouden eeuwEen wonder! Haffmans is back. Weliswaar in een andere gedaante maar de omstreden bisschop van het Duitse Limburg, Franz-Peter Tebartz-van Elst, heeft voor de bouw van zijn luxe residentie miljoenen euro’s gebruikt die bedoeld waren voor de armenzorg.

Paus Franciscus staat bekend dat hij hecht aan inzet voor de armen, al in zijn tijd als aartsbisschop van Buenos Aires. Ook is de paus volgens een naaste medewerker priesters zat die in luxe leven, in dure restaurants eten, gouden sieraden dragen, collecteren om advocaten te kunnen betalen, en tijdens reizen te veel uitgeven. De Argentijnse aartsbisschop Victor Fernández zei dit vorig jaar in een interview met de Italiaanse krant la Repubblica.

(MCU) Bisschop Wiertz heeft in ieder geval, na lang wikken en wegen, maatregelen genomen om Haffmans aan te pakken. Wanneer gaat dit goudhaantje Frans-Peter Tebartz-van Elst in een sobere therapie (ik breng u slechts een goede boodschap), en de rijkdom van de kerk eindelijk eens geheel te onderzoeken.